Statisticile platformei de comenzi pe anul 2022 arată că românii sunt cei mai mari iubitori de pizza dintre toate țările în care operează Glovo. Iar un locuitor din Fălticeni este pe locul 4 mondial la comenzi.

Conform datelor Glovo, un utilizator din Fălticeni a comandat 477 de pizza, clasându-se pe locul 4 în topul celor mai mari iubitori de pizza din toate cele 25 de țări în care Glovo activează. Pe locul 1 este un utilizator din Georgia, cu 1.176 de comenzi de pizza. Trebuie precizat totuși că Glovo nu operează în America, ci doar în Europa, Asia și Africa.

De asemenea, cea mai mare comandă de pizza înregistrată pe Glovo a fost plasată în București și are o valoare de 2.712,60 lei. În același timp, datele platformei arată că românii au dat în 2022 mai multe comenzi de burgeri și șaorma.

În anul care a trecut prin platforma Glovo, în România au fost livrate în total 5.726.591 pizza, adică aproximativ o pizza la 5 secunde. Tipurile de pizza preferate ale românilor sunt Diavola, Quattro Stagioni și Quattro Formaggi.

Capitala e campioană la comenzi, Bucureștiul depășind Barcelona, Madrid, Roma sau Milano. În topul internațional al Glovo, Cluj-Napoca se plasează pe locul 7, Oradea pe 14, în timp ce pozițiile 16, 17, 18, 19 sunt ocupate de Iași, Brașov, Bacău și Constanța.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri