Topul lucrurilor de făcut în acest week-end începe din șifonierul tău: poți să schimbi hainele mai grose cu rochia sau costumul acela pe care nu le-ai purtat până acum, mai apoi să te distrezi ca în Veneția, dar pe Dâmbovița. Dacă acesta nu este stilul tău, poți petrece pe muzică turcească și să ajuți astfel și sinistrații din Turcia. Iată cu ce alte evenimente te așteaptă Bucureștiul.

D’ale Micului Paris

Restaurantul Elisabeta împlinește 10 ani de la deschidere, așa că dă o mare petrecere cu ștaif și surprize, care va ține toată noaptea. Bucureștenii sunt așteptați cu așteaptă:
- muzică live - cafe-concert, jazz, muzică franțuzească și, apogeul serii, muzică lăutărească autentică;
- un meniu spectaculos, inclus în prețul biletului (aperitiv+fel principal+desert);
- un DJ care va remixa cele mai celebre cântece ale Micului Paris;
- actori, cântăreți și dansatori profesioniști, care vor transforma restaurantul într-un salon desprins din Bucureștiul interbelic;
- concursuri, în urma cărora ai șansa de a câștiga obiecte ce-ți vor aminti de balul Restaurantului Elisabeta.

Când va avea loc: sâmbătă, 18:30, Restaurant Elisabeta.

Programul complet al evenimentului.

ReSTART Amzei. Un proiect de revitalizare urbană

ReSTART Amzei este un proiect al Cartierului Creativ ce își propune să evidențieze potențialul pe care această zonă îl are pentru București, din dorința de a genera astfel un exemplu de bune practici pentru revitalizarea unei zone prin intermediul culturii și a creativității locale, dar și din convingerea că dezvoltarea unui spațiu de dialog dedicat organizațiilor cultural-creative preocupate de dezvoltarea orașului și coagularea acestora în jurul unor preocupări și a unor teme comune, poate contribui semnificativ la procesele de regenerare urbană.

Când va avea loc: 16-17 februarie, Piața Amzei.

Programul complet al evenimentului.

Tur ghidat în expoziția Ștefan Câlția

Tur ghidat în expoziția „Ștefan Câlția: Însemnări dintr-un timp trăit”. „Expoziția «Însemnări dintr-un timp trăit» propune structuri narative inspirate de discursul vizual cu o dominanță epică și se concentrează asupra lucrărilor realizate, în special, între anii 1965 și 1995, dar și cu o inserție în practica recentă. Ne îndepărtăm de o citire comodă și propunem redescoperirea lui Ștefan Câlția ca un comentator pătrunzător, uneori cu vervă, alteori extrem de subtil, al cotidianului în care își formează opera”– Alexandra Manole și Cătălin Davidescu, curatori.

Când va avea loc: 19 februarie, MNAC Bucharest.

Programul expoziției.

Tango Nights

La invitația Teatrului Godot, Analia Selis împreună cu școala de tango Caminarte deschid seria „𝑻𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑵𝒊𝒈𝒉𝒕𝒔 @𝑩𝒓𝒂𝒈𝒂𝒅𝒊𝒓𝒖 𝑷𝒂𝒍𝒂𝒄𝒆” și vă așteaptă să vă bucurați de o seară autentică de tango într-un palat eclectic, în mijlocul Bucureștiului.

Cu o puternică prezență argentiniană formată din binecunoscuții Analia Selis (voce) și Mariano Castro (pian) alaturi de renumitul violonist Rafael Butaru si contrabasista Florentina Ciornei, obiectivul acestui concert este sa il prezinte pe marele compositor Astor Piazzolla în cel mai autentic mod, oferind publicului o latură necunoscută a lui Piazzolla în România. Multe dintre cele mai cunoscute piese vocal-instrumentale sunt susținute de marii poeți J. L. Borges și Horacio Ferrer.

Când va avea loc: vineri, 17 februarie, Palatul Bragadiru.

Programul evenimentului.

Abuzarea publicului | PREMIERĂ

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2019, Peter Hadke inventează, la doar 24 de ani, o specie aparte încadrată în dramaturgia universală - Sprechstück (piesă de vorbit) - odată cu publicarea din 1966 a textului Publikumsbeschimpfung, în traducere directă - Insultarea publicului. Despre piesă, Handke declara:

„Mergeți «să vedeți» 𝘼𝙗𝙪𝙯𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙥𝙪𝙗𝙡𝙞𝙘𝙪𝙡𝙪𝙞 și vorbim după despre ce a fost. Sau despre ce nu a fost. Sper cu adevărat să vorbiți și să vorbim, întrucât am convingerea că teatrul deține în continuare forța magică de a-i apropia pe oameni, delimitându-se de toate celelalte medii sociale - fizice și virtuale - care ne dezbină și ne privează de posibilitatea de a asculta și a înțelege perspectiva celui sau a celei de lângă noi”, Edda Coza, regizoare.

Când va avea loc: duminică, 19 februarie, TNB.

Programul și biletele.

Le Petit BAL VENITIEN DE L’ AMOUR

Pe 18 februarie, în urmă organizării carnavalului de la Veneția, în luna iubirii, Le Petit împreuna cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” vă invită în deschiderea evenimentului la spectacolul “ Parla mi d’amore ”, de la ora 20:30, urmat de Balul Venețian al iubirii, în Foaierul din incinta teatrului „Ion Dacian”. Atmosfera va fi întreținută de: Kaisser & Cotorasi și Fere & Big Pizza.

Când va avea loc: duminică, 18 februarie, Teatrul Național de Operetă şi Musical "Ion Dacian".

Programul și biletele evenimentului.

Sunete din Anatolia cu Ufuk Coșkun

Ufuk Coșkun, muzician turc, locuiește în prezent la Istanbul și cântă de 20 de ani la baglama (saz), iar pasiunea pentru filozofia și sunetul acestui instrument a transmis-o prin concerte în majoritatea orașelor din Turcia și Germania.Prin muzica sa, el redă sentimentele predecesorilor săi necunoscuți și se află într-o continuă descoperire a spectrului propriilor sale trăiri.

Pentru că singurul limbaj cu adevărat universal e muzica, Ufuk ne invită să facem împreună o călătorie sonoră în Anatolia. Se va face câte un popas atât în zona muzicii folclorice anatoliene, cât și în inima propriului limbaj muzical al artistului. Pe durata călătoriei, vom asista la jonglări între trecut și prezent printr-un amalgam de emoții modelate și finisate de corzile saz-ului.

Când va avea loc: duminică, 19 februarie, Londohome.

Programul evenimentului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri