Conform calendarului ortodox, Paștele din acest an pică pe 16 aprilie, deci mai aveți circa două luni pentru a face planuri pentru vacanța de Paște. Iar dacă banii și zilele de concediu nu reprezintă o problemă pentru voi, ofertele sunt dintre cele mai variate, ba mai mult, ele se pot personaliza în funcție de preferințele fiecărui turist în parte.

Sorin Stoica (foto), proprietarul Eturia, prima agenție tailor-made din România, a făcut, pentru wall-street.ro, câteva recomandări pentru o vacanță exotică de Paște.

Sorin Stoica Eturia

Mexic

“Pentru turiștii interesați de destinații cu un mix bun de plajă, dar și obiective turistice, aș recomanda Mexicul cu Riviera Maya, Cancun, Ciudad de Mexico. Mexicul îți oferă un "value for money" foarte bun, chiar și prețurile la biletele de avion pot fi unele accesibile pentru că este concurență mare între liniile aeriene pe această destinație. De asemenea, există și o gamă destul de variată de hoteluri, localnicii sunt foarte primitori, mâncarea este excelentă, iar plajele foarte frumoase, cu muzică și distracție”, explică reprezentantul Eturia.

Riviera Maya este faimoasă în întreaga lume datorită uriașelor resorturi all Inclusive, hotelurilor boutique cochete și obiectivelor turistice, în special vestigiile mayașe. O altă atracție importantă sunt recifurile de coastă. Bariera de Corali Mezoamericană, cunoscută și sub numele de Bariera de Corali Belize, începe lângă Cancun și continuă de-a lungul întregului țărm al Rivierei Maya, spre sud, până lângă Guatemala, fiind al doilea sistem coraligen ca mărime din lume.

Cancun este una dintre cele mai populare destinații de plajă din lume și rămâne poarta de intrare către civilizația maya, iar datorită climatului perfect tot timpul anului, plajelor și vieții de noapte legendare, a devenit una dintre cele mai bune destinații „sun & fun” din lume.

În partea sudică a Mexicului, în locul în care se îngustează teritoriul Lumii Noi, se află Peninsula Yucatan, un adevărat paradis al vacanțelor cu plaje cu nisipuri fine și albe, siturilor arheologice mayașe, naturii sălbatice și fermecătoare. Peninsula este o destinație unică prin îmbinarea dintre stațiunile de lux, micile orașele pescărești, insule izolate, stațiuni pentru turiștii cu buget redus sau pentru cei iubitori de ecoturism, vestigii ale legendarei civilizații Maya și ferme care îți pot fi o altfel de casă în perioada vacanței.

yucatan mexic vacanta

Mauritius

“Aș mai spune că un «value for money» similar cu Mexicul este și Mauritius pentru că este o insulă mare în care ai multe de făcut, ai o gamă variată de hoteluri și activități pentru adulți, dar și pentru copii, precum și turism de aventură. Ca și în cazul Mexicului, și aici prețurile la biletele de avion sunt rezonabile”, mai spune Sorin Stoica.

Mauritius este o combinație spectaculoasă de plaje cu nisipuri de un alb strălucitor și munți abrupți de origine vulcanică, ape oceanice și lacuri vulcanice. Istoria tumultoasă a insulei în care s-au intersectat atâtea popoare ale lumii a creat un fermecător cocktail de culturi, religii și tradiții folclorice specifice. Climatul favorizează dezvoltarea unei vegetații luxuriante, întreaga insulă fiind o uriașă grădina înmiresmată de parfumul florilor exotice.

Zona de Nord este teritoriul cel mai populat și prima zonă a insulei în care s-a simțit un adevărat boom turistic.

În podișul insulei, Zona Centrală include cel mai mare parc național din Mauritius - Parcul Național Black River Gorges, unde se dezvăluie privitorului peisaje magnifice, plante endemice și specii rare de păsări. Acest Parc Național întins pe 6.574 hectare a fost creat în 1994 pentru protejarea a ceea ce mai rămăsese din străvechile păduri mauritiene.

Mauritius vacanta

În Zona vestică pot fi admirate Turnurile Martello (Martello Towers) din La Preneuse și Black River, care ilustrează fidel vechea rivalitate dintre puterile coloniale. Ele sunt pietrele de moară din istoria insulei, simbolizând sfârșitul scalaviei și începutul emigrației indiene.

În Zona Estică a insulei poți vizita Flacq Market, unul dintre cele mai importante sate din Mauritius. Aici este locul de întâlnire al locuitorilor din est, mândrindu-se în același timp cu cea mai mare piață în aer liber.

Thailanda

Thailanda vacanta

În opinia reprezentantului Eturia, Thailanda este una dintre cele mai bune combinații de plajă cu city break. Thailanda sau Țara Oamenilor Liberi este singurul stat din Asia de Sud-Est care nu a fost niciodată colonizat, e un regat care nu și-a atacat niciodată vecinii și care a reușit să-și conserve trecutul. De la munții și junglele din nordul țării, câmpiile verzi plantate cu orez din centru și până la plajele strălucitoare cu nisip fin din sud și din insule, Thailanda este cu siguranță cea mai exotică atracție asiatică. Arta culinară thailandeză, renumită în întreaga lume pentru bogăția și varietatea aromelor sale, te îmbie pe stradă, prin mirosurile condimentate emanate de numeroasele bucătării ambulante.

Thailanda vacanta

Marele Palat din Bangkok este monumentul cel mai reprezentativ al Thailandei și una dintre cele mai vizitate locații din Bangkok, care nu trebuie ratată pentru a înțelege adevărata cultură Thai. Marele Palat este în fapt un complex de temple, palate și clădiri oficiale, cu acoperișuri multicolore, turnuri dantelate și strălucitoare, a cărui clădire principală datează din 1782.

Situată în Oceanul Indian la 862 km de Bangkok, se află cea mai mare insulă a Thailandei, Phuket, supranumită și Insula Zâmbetului sau Perla Andamanului, numele derivând din gloria sa și bunăstarea locuitorilor dată de producția de metale prețioase. Insula este foarte atractivă cu malurile superbe și dealurile împădurite, iar apele înconjurătoare conțin o viață marină extrem de variată. Aici există nu mai puțin de opt plaje amenajate și foarte bine întreținute, printre care Nay Yang, o plajă liniștită ce face parte din Parcul Național Sirinath și Mai Khao, unde broaștele țestoase vin să-și depună ouăle. În Phuket ai ocazia unică de a admira și cea mai valoroasă colecție de scoici, expusă la Phuket Seashell.

Templul lui Buddha este cel mai mare și mai vechi templu din Bangkok, ce găzduiește una dintre cele mai mari statui ale lui Buddha și reprezintă unul dintre simbolurile orașului. Statuia este aurită, lungă de 46 de metri și înaltă de 15 metri și îl reprezintă pe Buddha culcat. Wat Pho este privit și ca primul centru de educație publică și mai este numit și prima universitate a Thailandei.

Thailanda vacanta

Parcul Național Phang Nga, este o experiență spectaculoasă datorită zecilor de insule de forme și dimenisiuni diferite, a plajelor cu nisipuri albe, a pădurilor de mangrove și peșterilor subacvatice. Odată ajuns în Parcul Național, poți vizita de pe barcă insulele Koh Panak și Koh Hong unde poți admira combinația deosebită între vegetația luxuriantă și apele cristaline, peșterile subacvatice și plajele cu nisip fin, dar și insula Ping Gan, cunoscută și sub numele de James Bond Island datorită faptului că a găzduit filmările unuia dintre filmele cu James Bond.

Situată la 30 km de Bangkok, Suan Sam Phran - Rose Garden, este o grădina tropicală cu orhidee și trandafiri, întinsă pe aproape 300.000 kilometri pătrați, unde se desfășoară un renumit spectacol thailandez în aer liber, cu muzică, dansuri și obiceiuri tradiționale, cu demostratii de arte marțiale, de la lupta cu săbii la box tailandez. Se poate vedea chiar și o nuntă în stil tailandez, se poate vizita un muzeu al satului thailandez și se poate viziona un spectacol impresionant de dresură de elefanți.

Thailanda vacanta

Singapore

Singapore este o altă recomandare a celor de la Eturia. Situat în sudul Peninsulei Malay, Singapore este un stat oraș insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est. Singapore este un oraș fascinant, unde nu trebuie să cauți prea mult ca să descoperi pitorescul insulei, îndrăzneala trecutului sau creativitatea dezlănțuită a comunității artistice. Sufletul orașului este viu, făcând din Singapore unul dintre cele mai plăcute orașe din sud-estul Asiei. Un oraș dinamic, cu o bogăție de culori și contraste, unde vei descoperi îmbinarea armonioasă dintre cultură, gastronomie, arhitectură și artă.

Singapore vacanta

Panama

O altă recomandare pentru vacanța de Paște este Panama, stat situat pe istmul ce leagă cele două Americi. Țară cu iz exotic, este o destinație de vacanță care îmbină armonios peisaje încântătoare, păduri tropicale nealterate de civilizație, plaje cu nisip fin, insule sălbatice, refugii montane cu modernismul capitalei Ciudad de Panama - colocvial denumită și „Miami al Americii Centrale”.

Încă nu atât de turistică, Panama are de oferit din toate: un oraș în care colonialul se împletește cu oțelul zgârie-norilor, plaje caraibiene cu nisip ca făina și cu mări animate de viața marină colorată intens, jungle dese ce invită la explorare și vulcani misterioși. O destinație pentru orice perioadă a anului datorită poziționării sale în sudul Americii Centrale, Panama este ideală pentru turiștii de toate vârstele și se pretează pentru orice tip de călătorie: de la cele de relaxare, la city breakuri de tot felul până la cele mai interesante aventuri în natură.

Un oraș modern și un centru comercial care se întinde de-a lungul coastei Pacificului, Panama City este capitala țării, fondată în 1519. Punct de escală pe una dintre cele mai importante rute comerciale, prin care au trecut numeroasele încărcături de aur și argint capturate de spanioli, Panama City a fost și baza de plecare a expedițiilor de cucerire a Imperiului Incaș. Farmecul deosebit, dar și numeroasele sale atracții precum Catedrala Metropolitană, Muzeul Canalului Panama, Bolívar Plaza, Palatul Prezidențial sau Parcul Național Soberanía, fac din capitala panameză un excelent punct de plecare pentru o vacanță, care se poate continua chiar și cu Costa Rica sau Columbia.

Panama City vacanta Eturia

Japonia

Pentru că a fost închisă timp de aproape 3 ani din cauza pandemiei, Japonia este o destinație foarte cerută în acest an, tocmai de aceea este destul de greu de găsit locuri pentru această destinație, în special pe perioada Sakura (sărbătoarea cireșilor înfloriți).

Obiceiurile de contemplare a florilor de cireș (Sakura) sunt unele dintre cele mai cunoscute și mai vechi tradiții japoneze. În perioada Heian (794-1185), admirarea înfloririi cireșilor era rezervată numai clasei aristocrate. Astăzi spectacolul acestor flori este un eveniment național care ține câteva zile și se încheie printr-o ninsoare de petale roz. Florile de cireș sunt asociate cu trecerea în neființă și prin extensie, cu împăcarea în fața morții. Sakura ocupă un loc special în cultura și în inimile japonezilor. Acest lucru provine din legătura strânsă a japonezilor cu natura și tot ceea ce înseamnă aceasta, cât și din credința de nestrămutat că natura, oricâte obstacole le-ar pune în cale, este parte foarte importantă din viața lor și trebuie prețuită, chiar idolatrizată.

Japonia Sakura Eturia

Madeira

Madeira este noutatea Eturia pentru sărbătorile de Paște, tocmai de aceea toate pachetele disponibile pentru acea perioadă au fost deja epuizate. Însă destinația va fi disponibilă pe parcursul întregului sezon estival, deci turiștii pot achiziționa pachetele care costă în jur de 1350 de euro.

“De Paște, vom inaugura Madeira, o destinație foarte accesibilă atât din punct de vedere al drumului, cât și al prețurilor”, mai spune Sorin Stoica.

Arhipelagul Madeira este o regiune a Portugaliei, situată în Oceanul Atlantic de Nord. Madeira găzduiește patru insule distincte - Madeira, Porto Santo, Insulele Desertas și Selvagens și este cunoscută drept “Insula Grădină” sau “Perla Atlanticului” datorită climatului său blând și confortabil pe tot parcursul anului.

Pădurea Laurissilva, inima insulei Madeira, listată în Patrimoniul Mondial UNESCO, are peisaje de neegalat și este o adevărată comoară a Portugaliei. În afara frumuseții de neasemuit, aceasta a jucat un rol important în istorie, fiind locul din care s-a colectat lemnul folosit la construcția navelor maritime utilizate de exploratorii portughezi în descoperirea „Lumii Noi”.

Funchal, Capitala Madeirei și cel mai mare oraș al insulei, este locul cel mai bun de vizitat dacă dorești să înțelegi modul în care trăiesc localnicii. Centrul istoric, pe lângă restaurante și localuri, are, de asemenea, câteva obiective turistice foarte atractive, cum ar fi Muzeul de Artă Sacră, pivnițele Blandy și fascinantul Mercado dos Lavradores.

Așezările rurale din Madeira concurează cu cele din Franța și Italia în ceea ce privește frumusețea arhitecturală și naturală. Iar Santana este, în opinia celor mai mulți vizitatori, unul dintre cele mai fermecătoare sate din această insulă. Cu trasee de drumeții uimitoare, prin păduri cețoase și văi abrupte, Santana își menține aspectul tradițional al caselor, în formă triunghiulară, cu acoperiș din stuf, de mai bine de 600 de ani.

Aflată la o altitudine de 600 de metri deasupra mării și cu o suprafață de peste 7 hectare, Grădina Tropicală Monte Palace este un adevărat paradis tropical. Această este structurată pe nivele, cu flori exotice din toate colțurile lumii și superbe panouri din dale. Să nu mai vorbim despre multitudinea de păsări precum rațe sau lebede ce populează lacul central al grădinei sau puni și cocoși, ce se plimbă liberi în principalele zone ale parcului tropical.

Madeira Portugalia

Prețuri pachete de vacanță

  • Sejur Bangkok și plaja Phuket, cu un tarif care începe de la 1850 euro/ persoană include zbor, 8 nopți de cazare cu mic dejun, transferuri, tururi, vizite, serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse și serviciu telefonic de urgențe 24/7.
  • Sejur Ciudad de Mexico & plaja Riviera Cancun, 11 zile, cu un tarif care începe de la 2890 de euro. Cazare 9 nopți, transferuri, tururi, vizite incluse, serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse și serviciu telefonic de urgențe 24/7.
  • Paște 2023 - Sejur Rio de Janeiro & Buzios, 9 zile, cu un tarif care începe de la 1590 de euro. Cazare 7 nopți, transferuri, tururi, vizite incluse, serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse, serviciu telefonic de urgențe 24/7.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri