Gault&Millau a realizat o listă cu veștile săptămânii, enumerând inaugurări de restaurante sau evenimente cu multă mâncare. Iată ce se mai este nou prin București.

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare

  • Kane Group a deschis un nou loc, Gyst ‘’inspired by Copenhagen, served in Bucharest’’, în Centrul Vechi, pe str. Blănari , nr. 18.
  • Jeonjuu Korean BBQ and Pocha - un restaurant coreean care se pregătește de lansare în București, pe str. Sfântu Dumitru, nr. 3.
  • Angeline Cake Boutique are o nouă locație pe str. Popa Savu, nr. 73, în zona Aviatorilor.
  • Găsiți o nouă brutărie artizanală în zona Floreasca - Holy bakery, pe str. C. Aricescu 50A.

Evenimente din gastronomie

  • Pe 4 martie are loc la ATRA Doftana o cină gastronomică 4 hands dinner cu David Contant și Ionuț Gagiu - tasting menu cu 6 dish-uri asociate cu vinuri Velvet Winery, în primul weekend dedicat sosirii primăverii, link în comentarii cu detalii.
  • 5 martie, Domeniul Manasia organizează evenimentul ,,Ladies: Dejun la conac’’.
  • 8 și 9 martie la @vino.experience este sărbătorit începutul de primăvară, cu un meniu semnat de Ileana Braniște.
  • 9 și 10 martie - The Taste of Spring, with István Veres & Alex Antal la @Fork Ana Tower cu un meniu de degustare de 8 feluri, opțional și pairing de 6 vinuri.
  • 16 martie: Food & Wine tasting la Noeme – Chef Carmen Diaconu, alături de vinurile Crama Jelna din Transilvania.

Restaurante și bucătari

  • În perioada 1-9 martie Zexe Braserie - Pastry Chef Ana Consulea ne așteaptă cu Babe, o prăjitură Baba diferită în fiecare zi, inițiativă care a devenit o tradiție de câțiva ani.
  • Shandra'ma se redeschide pe 3 martie.
  • Brutăria artizanală 5 Pâini 2 Pești din Sibiu s-a mutat într-o nouă locație, pe str. Mitropoliei 35, lângă catedrală.
  • @Solstitiu.dinners este o serie de cine prin care sunt abordate diferite teme gastronomice, ce poartă semnătura lui Sorin Stoica.
  • Evenimentul @DineOn - Soirée Club #2 ETERNA experience a avut un 7-course menu inspirat din gastronomia Americii de sud, Chef Traian Galleguillos.

Vinuri și crame

  • Winelover Romania: s-a lansat primul volum al ciclului de cărți Wine Secrets of Romania – dedicat zonei Drăgășani, un demers care își propune să facă cunoscute vinul românesc și soiurile autohtone pe plan internațional.
  • Pe 10 martie are loc la wine bar WineDrops Bucharest o degustare de vinuri din Dealu Mare, de la crama Dagon Wines.
  • Un nou concept la J'ai Bistrot București: în fiecare zi de miercuri veți găsi toate vinurile din meniul lor la jumătate de preț, fie că este vorba despre vin alb, roșu, rose, spumant sau vin fiert.
  • Vin la Munte se desfășoară între 1-2 aprilie 2023 în Brașov unde vor participa peste 70 de crame.
  • Aplicația mobilă Winesday App – turism viticol și vin, a împlinit un an de la lansare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri