Internetul vuiește de câteva zile de poze și ilustrații amuzante din Barbie, filmul care îi are ca protagoniști pe actorii celebri Margot Robbie și Ryan Gosling.

Barbie, în regia Gretei Gerwig, a cărui semnătură o cunoaștem mai ales din peliculele „Lady Bird” și „Fetele doctorului March” spune povestea faimoasei păpuși Barbie (Margot Robbie) și a partenerului său Kent (Ryan Gosling). Ei trăiesc în tărâmul Barbie Land, o lume roz, plină de palmieri, de culori vibrante, dar și multă distracție alături de... celelalte Barbie și ceilalți Kent.

Entuziasmul fanilor a crescut la cote maxime în acest zile când a fost publicat trailerul complet al filmului, dar și afișul de promovare. Contul de Twitter @barbiethemovie a postat primele tweet-uri săptămâna aceasta, dezvăluind postere individuale ale distribuției înainte de lansarea trailerului oficial al filmului, care a strâns rapid milioane de vizualizări și peste 170.000 de aprecieri, scrie Forbes.com.

Formatul de afiș al distribuției filmului Barbie a devenit instantaneu un meme, pe măsură ce utilizatorii rețelelor sociale au început să glumească și să construiască replici fictive ale personajelor din film sau din alte producții de mare succes.

Unele postere virale inspirate de Barbie prezintă personajul lui Ashley Tisdale din High School Musical, personajul Miei Goth din Pearl, personajul lui Jennifer Coolidge din The White Lotus și Harry Styles îmbrăcat ca o sirenă.

Există chiar și un generator de selfie. Poți fi alege să fii Barbie sau Kent, pe această platformă.

Anunțat încă din vara anului trecut, Barbie urmează să fie lansat în cinematografe pe 21 iulie 2023. Will Ferrell, Kate McKinnon, Ncuti Gatwa, Michael Cera, America Ferrera și cântăreața pop Dua Lipa sunt alte nume mari care s-au alătura producției hollywoodiene.

Barbie se va lansa în aceeași zi cu un alt film foarte așteptat, aspirant la box-office-ul din vară. Este vorba despre Oppenheimer, peliculă sum semnătura lui Christopher Nolan, cu o distribuție de excepție: Cillian Murphy (cunoscut publicului larg pentru rolul lui Tom Shelby din Peaky Blinders), Emily Blunt, Matt Damon, Rami Malek și Florence Pugh. Ambele filme care au aceeași dată de lansare au dus la speculații în presă cu privire la filmul care va avea cel mai mare succes.

Barbie, istoria păpușii fenomen în cifre

Marca de păpuși Barbie a fost lansată în 1959 și a vândut până în prezent peste un miliard de jucării. Păpușa a devenit un simbol pe piața jucăriilor și a inspirat jocuri video, dar și o franciză de filme animate care nu are legătură cu actualul film Barbie care urmează să fie lansat. În ciuda succesului colosal de la nivel global, păpușa Barbie s-a confruntat și cu acuzații de promovare a unei imagini corporale nesănătoase.

Vânzările Barbie au scăzut la mijlocul anilor 2010, pe măsură ce telefoanele și tabletele au crescut în popularitate, dar a avut cea mai bună creștere a vânzărilor din ultimele două decenii, în 2020. Deși vânzările Barbie au scăzut sub așteptări în al patrulea trimestru din 2022, veniturile au fost de 1,4 miliarde de dolari, mai mici decât cele așteptate 1,68 miliarde de dolari.

Reprezentanții brandului care deține păpușa Barbie sunt optimiști cu privire la creșterea vânzărilor din următoarea perioadă și văd în viitorul film Barbie un potențial stimulator de vânzări.

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri