Dacă nu ai reușit încă să iei cadoul de iepuraș pentru cei dragi, poți trage o fugă la târgurile de Paște organizate în capitală. Iată la ce alte evenimente poți participa în București.

Târgul de Paște din Capitală

Ediția a 11-a a Târgului oficial de Paște al Capitalei, „Tradiții și Flori de Sărbători”, se va organiza în perioada 07 – 17 aprilie 2023, în Parcul Regele Mihai I, între intrarea Charles de Gaulle și Expo Flora, pe aleile principale, anunță Primăria Municipiului București.

Evenimentul se adresează bucureștenilor, dar și turiștilor, și își propune să valorifice arta populară și tradițiile autentice, adunând producători și meșteșugari din toate colțurile țării. Târgul oficial care marchează sărbătorile pascale se organizează anual de mai bine de un deceniu.

În fiecare zi, între orele 10:00 și 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 75 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești și produse culinare. În cadrul târgului, publicul va găsi sute de produse tradiționale, precum: ouă încondeiate și decorate tradițional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, accesorii și bijuterii și decorațiuni pentru masa de Paște, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, dulcețuri și zacuști etc.

Când va avea loc: 07 – 17 aprilie 2023, în Parcul Regele Mihai I.

Programul complet al evenimentului.

Tur ghidat - București, încântat de cunoștință

O noapte pe an, simultan în întreaga lume, sunt organizate evenimente aderente GeoNight, Noaptea Internațională a Geografiei. GeoNight este o inițiativă propusă pentru prima dată de CNFG (Comitetul Geografic Național Francez) la scară națională în 2017 și apoi extinsă mai întâi la nivel european și apoi internațional datorită EUGEO și IGU. Aceste evenimente ar trebui să aibă ca scop evidențierea geografiei și geografilor, oferind publicului o șansă de a se familiariza cu conceptele și studiile geografice și de a face cercetarea geografică mai accesibilă.

Noi, voluntarii ASG din proiectul București, încântat de cunoștință! ne-am gândit să încadram acestui eveniment un tur ghidat pentru voi. Așteptăm la tur orice persoană interesată de istoria clădirilor din Centru Vechi și Calea Victoriei.

Când va avea loc: 14-16 aprilie, Centrul Vechi.

Programul complet și detaliile.

Vânătoare de ouă de ciocolată cu Iepuraşul de Paşte

Duminică, pe 16 aprilie, petrecem Paştele în stil Hard Rock! Între orele 13.00 şi 15.00 vă aşteptăm cu cei mici la întâlnirea cu Iepuraşul si la vânătoarea de ouă de ciocolată! În timp ce aceştia vor căuta comori dulci şi se vor distra alături de Iepuraşul-animator, voi vă puteţi relaxa la un prânz pe terasă sau în interiorul restaurantului.

Completăm petrecerea cu pictură pe față, baloane modelate, jocuri interactive şi un meniu special pentru copiii cu vârsta mai mică de 10 ani.

Intrarea este liberă.

Când va avea loc: 16 aprilie, Hard Rock Cafe Bucharest.

Programul complet al evenimentului.

Easter Extravaganza

Above The Sky vă invită la HARE în seara zilei de 15 aprilie 2023, sâmbătă, pentru un eveniment special de Paște. Atmosfera va fi aristocratică, cu muzică deep house și invitați speciali. Vino alături de noi pentru o noapte de neuitat!

Când va avea loc: 15 aprilie, HARE.

Programul complet al evenimentului.

Târg de Paște - Urban Hub

În perioada 3-15 aprilie, în fiecare zi, intre 10:00 si 20:00, cei peste 25 de expozanți (designeri, producători, creatori români) te așteaptă bucuroși cu o multitudine de surprize ce-ți vor face ochi dulci: Articole și accesorii vestimentare, Bijuterii, Lumânări parfumate, Decorațiuni pentru casă, Ciocolată artizanală, Plante proaspete și stabilizate, Ceramică și accesorii pentru casă, Parfumuri, Cosmetice Naturale, Cafenea de specialitate și bar, Ateliere de teatru pentru copii.

Când va avea loc: 3-15 aprilie, Urban Hub.

Programul complet al evenimentului.

Ce-i de văzut. Fotografia în România după 2000

„Ce-i de văzut?: vedem ceea ce recunoaștem a fi frumos sau recunoaștem ca frumos ceea ce am văzut prin obiectivul fotografic? Nu că despre frumusețe ar fi vorba în lucrările fotografice ale celor 12 artiști din expoziție. Dimpotrivă, am zice, mai curând ne-frumusețea infuzează peisajele grunjoase, semi-industriale, la jumătatea distanței dintre o lume adaptată producției și ruralul etern, dar nepitoresc, apoi figurile umane – alese voit anti-glam –, oamenii de rând și de lângă, sau umbrele difuze pe care le putem umple cu orice identitate, poveștile lipsite de senzațional care nu ajung să fie cap de afiș, dar pot fi rememorate de oricine din povestea sa.” – Ioana Iuna Șerban – curator expoziție.

Expoziția va fi însoțită de o veritabilă carte dedicată fotografiei românești post-2000, ce va prezenta cei 12 artiști expuși prin răspunsurile lor la 4 întrebări, câte un spinopsis al proiectelor lor, alături de texte critice semnate de Michele Bressan, Ioana Iuna Șerban și Erwin Kessler.

Când va avea loc: 13 aprilie, Muzeul de Artă Recentă.

Programul evenimentului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri