Lada frigorifică a fost întotdeauna un element esențial în pregătirea pentru apocalipsă și subiect de glume pentru cei care cumpără foarte multă mâncare pentru a fi pregătiți în caz de probleme.

Dar fără glumă, oricine gătește cina în mod regulat și are o familie va putea beneficia de pe urma unei lăzi frigorifice, chiar dacă are deja câteva sertare de congelator în firigier.

Lada econosmisește multe drumuri la magazin, îți permite să stochezi alimentele preferate care ocupă mult spațiu și, în general, îți oferă ceea ce toți bucătarii doresc: flexibilitate. În plus, sunt ieftine. Chiar și modelele mai scumpe sunt mult mai ieftine decât o combinație decentă de frigider și congelator. Și pentru că, în general, sunt ascunse în subsoluri sau garaje, nu este nevoie să cheltui mulți bani pentru o finisare luxoasă din oțel inoxidabil sau alte materiale care trebuie să arate foarte bine în bucătărie.

Există avantaje generoase în deținerea unui congelator separat. În timp ce achiziția acestuia poate ocupa un spațiu considerabil în garajul, subsolul sau camera de oaspeți, o ladă frigorifică poate oferi familiei tale spațiu amplu pentru depozitarea alimentelor și poate prelungi durata de valabilitate a achizițiilor în vrac.

În mijlocul pandemiei care afectează lumea în prezent, este mai important ca niciodată să te asiguri că familia ta are suficiente provizii de alimente esențiale, cum ar fi anumite alimente bogate în proteine (inclusiv carne și pește), fructe și legume care se pot strica dacă nu sunt consumate rapid și nu beneficiază de tehnologia de congelare. Și pentru că congelatorul-frigider din bucătăria ta este probabil plin acum, o ladă separată este o investiție cu atât mai benefică.

Pentru a ilustra diferențele în aspectul dintre cele două tipuri de congelatoare independente, un congelator orizontal stă mai jos de sol și poate stoca mult mai multe alimente pe lățimea aparatului, nu pe înălțime. În plus, congelatoarele orizontale au o ușă rabatabilă și coșuri interioare pentru depozitarea alimentelor.

Dacă ai un congelator mare, poți să îngheți mai multă mâncare pentru utilizare ulterioară, inclusiv fructe, legume, carne, pui, pește și produse de patiserie. Indiferent dacă ai o grădină plină de fructe și legume, copaci fructiferi în curte sau vrei să te aprovizionezi cu produse la reducere, pachete de carne în vrac sau faci cantități mari de supă sau tocăniță pentru a economisi timp la cinelele viitoare, congelarea este o opțiune rapidă și ușoară pentru a stoca alimentele.

Dacă ai norocul să ai un congelator cu capac sau vertical, precum și unul în frigider, folosește-l mereu cel din frigider pentru stocarea pe termen scurt și lada frigorifica pentru stocarea pe termen lung. Alimentele folosite des, cum ar fi sucurile înghețate, nucile și semințele înghețate, legumele, resturile congelate pentru prânz, înghețata, covrigii și produsele de patiserie pot fi stocate în congelatorul din frigider.

Congelatorul din frigider oferă comoditatea de a fi la îndemână în bucătărie; cu toate acestea, spațiul disponibil este limitat. În majoritatea cazurilor, calitatea și durata de depozitare a alimentelor nu sunt la fel de bune ca într-o ladă. În unele cazuri, alimentele stocate mai mult de o lună în congelatorul din frigider vor prelua mirosurile acestuia și pot dezvolta cristale de gheață.

Dacă nu ai un congelator tip ladă și te gândești să cumperi unul, ia în considerare mărimea și necesitățile familiei tale atunci când selectezi dimensiunea unității. Unele frigidere au compartimente de congelare suficient de mari încât o familie de doi poate să nu aibă nevoie de spațiu suplimentar de congelare.

Dacă ai amintiri neplăcute de la săpături prin congelatorul imens al bunicilor tăi pentru o pungă de căpșuni congelate îngropată în adâncuri, ia în considerare un model de congelator vertical. Congelatoarele verticale dedicate sunt disponibile ca modele de dezghețare manuală sau autodezghețare, și sunt, de asemenea, o opțiune bună dacă ai spațiu limitat pe podea. În timp ce modelele verticale sunt mai ușoare de organizat și mai rapide pentru a lua lucrurile dinăuntru, compromisul este că acestea nu pot avea la fel de mult spațiu de depozitare ca un congelator tip ladă din cauza rafturilor utile care ocupă spațiu.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri