Un antreprenor din Statele Unite promite că îți va face animalul de casă nemuritor, prin criogenizare.

Kai Micah Mills, un antreprenor de 24 de ani din statul american Utah, a lansat Cryopets, un start-up prin care vrea să facă pisicile și cățeii practic nemuritori, scrie Business Insider. Compania va criogeniza animalele imediat după moartea acestora și le va trimite într-un uriaș depozit frigorific, unde vor aștepta ”reînvierea” – care va avea loc atunci când medicina va aansa suficient.

Ideea i s-a părut promițătoare miliardarului Peter Thiel, celebrul fondator PayPal, care a investit recent în ea.

Mills, care deja era milionar dintr-o afacere demarată la 16 ani, a făcut rost și de alte fonduri, a cumpărat echipament și a recrutat oameni de știință care să-l ajute. Deja există o listă de așteptare de 500 de animale de companie, incluzând, pe lângă câini și pisici, iepuri, hamsteri și o maimuță. Anul acesta, Cryopets își propune să înceapă cercetările privind reînvierea prietenilor blănoși.

Mills – și Thiel, cunoscut ca transumanist - mizează însă pe folosirea acestei tehnici mai ales la oameni, dacă ea se va dovedi un succes în cazul animalelor. Avantajul Cryopets este că evită complicațiile legale pe care le-ar produce testarea pe oameni.

În plus, decesul animalelor, spre deosebire de cel al oamenilor, este relativ previzibil și controlabil. Practic, atunci când sunt prea bolnave și stăpânii le duc la o clinică veterinară pentru a fi eutanasiate, Cryopets poate aplica o procedură specială: îngheață corpul și înlocuiește sângele cu o soluție antiîngheț.

”Oamenii nu sunt eutanasiați, murim mai degrabă spontan”, spune Mills. Astfel că a decis să înceapă cu criogenizarea animalelor de companie.

Cryopets nu este prima companie de acest gen – există încă două, în Michigan și Arizona – dar e cea mai promițătoare, dovadă sprijinul lui Thiel. Prețurile nu sunt tocmai accesibile: competitorii săi ajung și la 132.000 $, dar cei cu resurse limitate pot opta pentru criogenizarea doar a capului animalului, la un preț mult mai mic.

Ce se întâmplă dacă stăpânul moare înaintea animalului criogenizat? Mills spune că pur și simplu acesta va fi oferit pentru adopție odată ce va fi reînviat și e convins că ideea va avea succes. ”Credeți că nu s-ar face coadă pentru o pisică din secolul al XIX-lea?”

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri