Ziua Muncii aduce o parte din distracția de la mare în București. Weekendul acesta poți să mănânci vedeta zilei de 1 Mai, micul, să bei bere la metru sau să faci cunoștință cu un București pe care îl vezi în fiecare zi, dar încă trebuie să-l descoperi.

FESTIVALUL MICULUI CEL MARE

Explozie de voie bună şi petrecere în Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeana la FESTIVALUL MICULUI CEL MARE, începând de vineri, 28 aprilie şi până luni, de 1 Mai Muncitoresc.

Pe lângă vedetă – adică micul cel MARE – pofticioșii se vor putea înfrupta cu pastramă la ceaun, bulz, cârnaţi, tocăniţe şi tochituri gătite după reţete vechi tradiţionale, frigărui şi fripturi, carnaţi prospeţimi sau afumaţi, dar și plăcinte, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, mușchiuleți.

Bucureștenii sunt așteptațila parada micilor cel MARI, şi vă asigurăm că aveţi de unde alege: MICUL REGESC DE 100 METRI, sau MICUL LA METRU alături de BEREA LA METRU. Vom vedea cine se va încumeta să îl dovedească!

Vremea se anunţa frumoasă, iar parcul este cel mai potrivit loc pentru o plimbare în aer liber dar și pentru un ospăț ca la mama acasă, și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la festival fără să încerce un preparat gustos la FESTIVALUL MICULUI CEL MARE din PARCUL IOR, lângă Biserica de Lemn Maramureşeană.

Când va avea loc: 28 aprilie - 1 mai, Parcul IOR.

Străzile deschise

Cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei – „Străzi deschise” va fi reluat începând cu weekendul de săptămâna aceasta, a anunțat Primăria Capitalei.

”Din 29 aprilie și până în 8 octombrie, străzile din centrul orașului vor deveni zone exclusiv pietonale și vor găzdui numeroase evenimente artistice și educaționale, realizate în colaborare cu teatre, instituții culturale, operatori independenți și artiști”, a anunțat primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

Calea Victoriei se va deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 𝟭𝟬:𝟬𝟬 𝘀̧𝗶 𝟮𝟮:𝟬𝟬 și va deveni scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

Detaliile evenimentului.

FESTIVALUL ZIUA MUNCII

Cum arata grătarul perfect în minivacanţă de 1 Mai? Vino pe Bulevardul Basarabia din Capitala, la intrarea de la Parcul Naţional şi hai să vezi... proaspăt, sfârâind şi încărcat cu mici MARI şi dolofani, cu cărnuri şi cârnaţi de tot felul şi stropit cu bere rece din belşug.

1 Mai Muncitoresc, Ziua Muncii sau Ziua Internaţională a Munci va fi sărbătorită tot weekendul în Sectorul 2, pe Bulevardul Basarabiei, începând de JOI, 27 aprilie.

Polul distracţiei în weekendul de 1 Mai se muta anul acesta pe Bulevardul Basarabiei din Bucureşti, unde petrecerea va ţine 5 zile, şi nu doar trei zile ca în poveşti, sute de kilograme de mititei tradiţionali din vită, porc, pește sau curcan şi mici de vânat stropiţi din belşug cu hectolitrii de bere rece!

Când va avea loc: 27 aprilie -1 mai, Bulevardul Basarabia.

[Expoziție] 1907. NOI VREM PĂMÂNT

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 28 martie 2023, de la ora 18.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției 1907. Noi vrem pământ.

Prin expoziția 1907. Noi vrem pământ, Muzeul Țăranului își propune astfel o privire retrospectivă obiectivă și multiplu focalizată care să readucă, în peisajul cultural național, atenția asupra acestor evenimente, asupra importanței lor, asupra caracterului lor tragic pentru întreaga societate românească. Țărănimea, văzută mereu ca o „mare mută”, izbucnește exploziv în istoria fericită a Regatului României, care tocmai aniversase 40 de ani de domnie a regelui Carol I, sfâșiind tabloul edulcorat al unei epoci care era, indiscutabil, o epocă de dezvoltare și de consolidare a României. Expoziția va avea un discurs menit să dea imaginea tuturor actorilor implicați ai epocii, să releve mizele politice, sociale și economice, să ofere un parcurs al evenimentelor, al discursurilor și al vocilor distincte, al opiniilor și al imaginilor despre eveniment.

Prețul biletului de intrare: adulți - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor - 3 lei

Când va avea loc: 27 aprilie - 14 mai, Muzeul Național al Țăranului Român.

Programul complet al expoziției.

Târg de adopții pisici și câini

Week-endul acesta te poți întoarce acasă cu un prieten necuvântător. Pregătim un nou târg de adopții organizat de ASPA București.

La târg vor fi prezente multe pisicute tinere și adulte ale Asociației TNR dar și căței ASPA București care abea așteaptă să ajungă " acasă " .

Când va avea loc: 29 aprilie 2023, parcul Arena Națională.

Detalii despre târgul de adopție.

FlashBack Party - 80's & 90's Back in the Future

FlashBack Party se întâmplă din nou, în atenția cunoscătorilor și nu numai. Pe 29 aprilie, ai ocazia sa te îmbarci în mașina timpului și să te întorci în atmosfera anilor 80 și 90. iEMI readuce pentru o seară în Quantic muzica pe care sigur o știi și o îndrăgești. Așa că strânge-ți gașca și veniți pregătiți pentru o noapte de dansuri, veselie și voie bună.

Când va avea loc: 29 aprilie, Quantic.

Programul complet al evenimentului.

Tur ghidat Kiseleff - Plimbare la Șosea

Dacă vrei să cunoști mai bine străzile pe care te plimbi în fiecare zi, o poți face week-endul acesta la Tur ghidat Kiseleff. O să vezi altfel străcile Bucureștiului după ce îi cunoști povestea.

Când va avea loc: 29 aprilie, ora 15:00.

Detalii și confirmare participare la adresa tururighidate@gmail.com.

Concert - Maria Răducanu

Sambăta aceasta bucureștenii sunt invitați la o seară care sărbatoreste vocea umană și forța de a fi, expresivitatea si sinceritatea pe care le putem simti... cu jazz dramatic si poezie din radacinile noastre romanesti.

Este si o premiera, Maria Raducanu canta prima data in Beat pe Vasile Lascar, in vechiul bar am avut multe concerte de pomina;

Când va avea loc: 29 aprilie, BEAT bar umanist.

Rezervări la tel 0720854187.

Detalii eveniment.

Contributia muzicieni este de 60 ron in seara concertului.

Sursa foto: Cristian Zamfir / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri