În acest week-end muzeele din București se deschis pentru publicul larg. Românii vor putea să admire gratuit munimentele și oprele de artă, vor putea să se bucure de cafea sau să asculte jazz în una dintre cele mai frumoase biserici din București. Iată la ce evenimente poți participa în București.

Bucharest Coffee Festival

Vineri, 12 mai, începe Bucharest Coffee Festival, cel mai important festival dedicat cafelei de specialitate din România, la NORD Events Center by Globalworth, in Pipera, Strada George Constantinescu 4B, București.

Peste 50 de producători, procesatori, distribuitori și importatori naționali și internaționali de cafea, business-uri ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. vor expune la festival.

La Bucharest Coffee Festival 2023 vom degusta și achiziționa cele mai bune sortimente de cafea din lume preparate de campionii barista ai României, vom descoperi cafeaua sustenabilă și cele mai noi metode de prăjire și preparare a cafelei. Intrarea este liberă.

Când va avea loc: 12 mai, NORD Events Center.

Jazz in Church

După o ediție anulată de pandemie și o pauză de trei ani de zile, echipa JAZZ.RO se regrupează pentru a relua ediția a opta a iubitul festival de jazz și muzică contemporană JAZZ IN CHURCH.

15 artiști din jurul lumii vor concerta în festival, aducând ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație. Toată această muzică va beneficia de acustica perfectă a lăcașului de cult de pe Strada Luterană nr. 2 din București.

Când va avea loc: 11-14 mai, Biserica Lutherană.

Programul complet al evenimentului.

Zilele Muzeului Satului

Seria de evenimente Zilele Muzeului Satului, care cuprinde vernisaje, lansări de carte, spectacole de muzică tradiţională românească şi un târg al meşterilor populari, se va desfăşura în perioada 10 - 17 mai, la sediul instituţiei muzeale.

"Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" împlineşte 87 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie avem plăcerea să vă invităm la ceremonia de deschidere a Zilelor Muzeului Satului, care se va desfăşura în data de 10 mai. Deschiderea va începe la ora 11,00 şi va fi urmată de un recital", au transmis reprezentanţii instituţiei muzeale.

În aceeaşi zi, de la ora 14,30, în Sala Foaier H.H. Stahl va fi vernisată expoziţia "Cămaşa cu altiţă în Patrimoniul UNESCO", reunind peste 100 de piese de patrimoniu din colecţiile muzeului. Deschisă de Ziua Regalităţii, expoziţia se doreşte un omagiu adus Reginei Maria, cea care a iubit şi promovat atât de mult costumul tradiţional românesc autentic.

Când va avea loc: 10 - 17 mai, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Programul complet al evenimentului.

Noaptea Muzeelor la Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni invită publicul să participe sâmbătă, 13 mai 2023, la cea de-a XIX-a ediție a evenimentului cultural anual „Noaptea Muzeelor”, un program european de succes desfășurat la nivel internațional.

Începând cu ora 14.00, participanții vor putea vizita etajul I al Muzeului, unde se află saloanele regale ale Palatului Cotroceni. În Salonul Cerchez va putea fi vizitată și micro-expoziția documentară temporară „Centenarul Constituției României Mari (1923 – 2023)”.

Tot în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor va fi vernisată o expoziție inedită de desen și holografie VR, realizată de artista Ioana Pioaru – „Orașul, o dispariție”, ale cărei lucrări vor fi expuse pe holul Salonului Cerchez. Vor mai fi deschise pentru public și Spațiile Medievale ale muzeului, care găzduiesc Salonul Artelor Decorative 2023, o expoziție anuală organizată de Muzeul Național Cotroceni, curatoriată de Cosmin Năsui și Georgiana Cozma.

Accesul se face gratuit, fără programare prealabilă, în intervalul 14.00 – 20.00 (ora de intrare a ultimului vizitator), doar în baza prezentării unui act de identitate în original (C.I. sau pașaport).

Când va avea loc: 13 mai 2023, Muzeul Național Cotroceni.

Casa Madrigal își deschide porțile de Noaptea Muzeelor 2023

Sâmbătă, 13 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul să treacă pragul Casei Madrigal de pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11, București, în intervalul orar 18:00 – 24:00.

Casa Madrigal, vila de pe Dealul Mitropoliei cu o istorie de aproape 100 de ani, găzduiește de această dată expoziții de artă plastică, recitaluri muzicale și experiența unică a panoramei „București 360”.

Pe 13 mai, între 18:00 și 24:00, accesul publicului va fi gratuit, organizat în două tururi de vizitare ce se vor desfășura în paralel, în grupuri de maximum 10 persoane.

Când va avea loc: 13 mai, Casa Madrigal.

Noaptea Muzeelor la Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României va fi deschis sâmbătă, în Noaptea Europeană a Muzeelor, între orele 20,00 - 1,00 (cu ultima intrare la ora 00,00).

Programul de activităţi include muzică de fanfară, reconstituire istorică, precum şi un moment artistic de coregrafie.

Vor fi accesibile expoziţiile permanente Tezaurul Istoric, Copia Columnei lui Traian, Lapidarium, precum şi o microexpoziţie cu uniforme militare ale Jandarmeriei Române din perioada 1850 - 1941.

Conform programului detaliat, între orele 20,00 - 20,30 va putea fi ascultată muzica militară a Jandarmeriei Române (pe treptele muzeului, Calea Victoriei), iar în intervalul 20,30 - 23,30 vor putea fi vizitate atelierele de artă şi meşteşuguri antice (pielărie, ţesătorie, confecţionarea cămăşilor de zale, prelucrarea lutului) susţinute de membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna - Filiala Bucureşti (în expoziţia Copia Columnei lui Traian). De la ora 21,00 până la 21,15, va avea loc o prezentare de vestimentaţie, armament şi echipament specific dacilor şi romanilor, realizate de către membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna - Filiala Bucureşti (pe strada Poştei).

Când va avea loc: 13 mai, Muzeul Naţional de Istorie a României.

Festivalul de film Cinefemina

Festivalul de filme regizate și produse de femei Cinefemina revine la București în perioada 10-14 mai 2023 cu un program de 12 filme europene. Toate proiecțiile vor avea loc la Cinema Elvira Popescu, iar o parte dintre ele vor fi urmate de discuții despre film cu regizoarele sau producătoarele.

Festivalul de film Cinefemina este primul și singurul eveniment din România care își propune să promoveze regizoarele și producătoarele din industria cinematografică europeană. Scopul acestui festival este de a aduce în atenția publicului viziunile și creațiile artistice ale femeilor din Europa din industria cinematografică, precum și de a oferi o perspectivă diferită asupra lumii, aceea a femeilor, într-o industrie globală dominată de bărbați.

Când va avea loc: 10-14 mai, Cinema Elvira Popescu.

Romanian Design Week

Cea de-a 11-a ediție ROMANIAN DESIGN WEEK 2023 #CONNECTIONS transformă Bucureștiul în capitala designului, în perioada 12 - 28 mai! Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România, propune pentru ediția a 11-a din 2023 tema → CONNECTIONS, din încercarea de a genera spații de dialog și procese de colaborare creativă și din dorința de a încuraja proiectele interdisciplinare și colaborative.

Tot în cadrul acestul eveniment, bucureștenii sunt invitați gratuit la Muzeul Hărților, între orele 10:00 - 21.00. Începând cu ora 18.00, în grădina muzeului va avea loc un CONCERT DE JAZZ susținut de ANDREI PETRACHE TRIO, de asemenea cu intrare gratuită, pe parcursul căruia veți audia jazz modern cu influențe din jazz-ul contemporan nordic și culori balcanic-orientale.

Când va avea loc: 12-28 mai, Piața Amzei.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri