În acest week-end prognoza meteo nu îți mai permite să îți petreci timpul liber pe canapea. Poți să faci exerciții în parc, să admiri fluturii sau să privești stelele ca un expert în astronomie. Iată la ce alte evenimente poți participa acest week-end în București.

Romanian Design Week

Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România, propune pentru ediția a 11-a din 2023 tema CONNECTIONS, din încercarea de a genera spații de dialog și procese de colaborare creativă și din dorința de a încuraja proiectele interdisciplinare și colaborative.

Sub tema CONNECTIONS, ediția #11 readuce în programul festivalului expoziția adresată proiectelor arhitecților și designerilor locali din ultimii doi ani din categoriile: arhitectură, design interior, modă, design grafic, ilustrație și design de produs. Peste 160 de proiecte vor fi prezentate publicului timp de 17 zile în cadrul expoziției din Piața Amzei. Design expozițional realizat de Attila Kim Architects.

Când va avea loc: 19 - 21 mai, Piața Amzei.

Programul complet al evenimentului.

E viață in IOR | acțiune comunitară pentru promovarea activităților în aer liber

Hai afara, în zona sălbatică a parcului IOR (in spatele gurii de metrou Titan) la un eveniment manifest inedit.

Grupul de Inițiativă Civică I.O.R. te așteaptă indiferent de nivelul de pregătire fizică pentru a participa gratuit la un picnic și o varietate de activități: fitness, yoga, pilates, role, longboard, tumo, breakdance, roundnet, cantare, dansuri, tenis de picior, desene pe asfalt, activitati pentru copii, flower sticks, vet point etc.

Când va avea loc: 20 mai, Parcul IOR.

Programul complet al evenimentului.

Descoperă zona Ioanid-Icoanei: Tur ghidat prin Bucureşti

O plimbare în zona parcurilor Ioanid şi Icoanei este ca o întoarcere în perioada Belle Epoque din Bucureşti. Conform legislaţiei monumentelor de arhitectură nu numai o casă este considerată monument, ci întreaga zonă este considerată ţesut rezidenţial tradiţional tipic – unicat, cu un fond construit de valoare arhitecturală ridicată.

Ce poți vedea:

Parcul Ioanid, Bulevardul Dacia (zona ambasadelor şi vilelor somptuoase), Şcoala Centrală de Fete, Biserica Icoanei, Biserica Anglicană, Piaţa Gogu Constantin Cantacuzino, Vila Elena George Cantacuzino, O casa boierească – Casa Elisabetei Moscu, Vila Constantin R. Geblescu, Vila Elena – Sturdza Scheianu, Vila Brătianu, Str. Dumbrava Roşie, Parcul Icoanei.

Când va avea loc: 21 mai, Carturesti Verona.

Programul complet al evenimentului.

Expoziția de fluturi vii

Fluturii sunt gingași, plini de culoare și farmec. Noi îți oferim ocazia de a admira peste 150 de specii tropicale din America de Sud și Asia într-un terariu special amenajat, pentru o experiență de neuitat! Expoziția de fluturi vii poate fi vizitată de joi până duminică, între orele 12:00 și 20:00.

Sera de fluturi este adaptată la nevoile mai multor categorii public, inclusiv pentru vizitatorii cu nevoi speciale.

Când va avea loc: 18 - 21 mai, Veranda Mall.

Detalii despre eveniment.

Festivalul Mieilor

Se simte aer de primăvară, iar cum Paștele a trecut demult, pofta de o friptură de miel, sau un stufat savuros a rămas printre noi. Aşadar, vă aşteptăm weekendul acesta la Festivalul Mieilor.

Zeci de preparate tradiţionale unde vedeta este carnea de miel, fripturi băiţuite şi bine perpelite vă aşteptă în cadrul unui show gastronomic nemaivăzut primăvara aceasta în Capitală. Sute de kilograme de carne de miel, la proțap, la grătar, la ceaun, aromatizata cu multe verdețuri, condimente fel de fel sau în baiţuri speciale, cu vin sau bere.

Când va avea loc: 18 - 21 mai, Bulevardul Basarabia, Parcul Național.

Străzi deschise

Bucureștiul își deschide porțile către o experiență urbană cu totul inedită. „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, unul dintre cele mai populare evenimente ce au loc în aer liber, în București continuă cu o serie de activități artistice și educaționale atractive pentru publicul de toate vârstele.

Locuitorii Bucureștiului și turiștii se vor putea bucura de programul artistic realizat în colaborare cu instituțiile culturale ale Capitalei.

Când va avea loc: 20-21 mai, Calea Victoriei.

Detalii despre eveniment.

JAZZ IN THE GARDEN la Muzeul Hărţilor

Parte din programul de evenimente satelit Design GO! în ROMANIAN DESIGN WEEK 2023 (12 - 28 mai, Bucureşti). Joi, 18 mai 2023, vă invităm să vizitaţi GRATUIT Muzeul Hărților, între orele 10:00 - 21.00.

Începând cu ora 18.00, în grădina muzeului va avea loc un CONCERT DE JAZZ susținut de ANDREI PETRACHE TRIO, de asemenea cu intrare gratuită, pe parcursul căruia veți audia jazz modern cu influențe din jazz-ul contemporan nordic și culori balcanic-orientale. Acest eveniment este realizat cu sprijinul partenerului nostru, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Când va avea loc: 18 mai, Muzeul Hărților.

Programul complet al evenimentului.

ASTROFEST 2023

Proiectul de suflet al revistei Știință & Tehnică, ASTROFEST a debutat în 2016 și de atunci oferă observații astronomice publicului.
Pasionații de astronomie, știință și călătorii spațiale sunt invitați să exploreze tot ce știm despre universul de dincolo de atmosfera Pământului. Vom avea cele mai performante telescoape și cei mai buni specialiști. Ca de obicei marile institute de cercetare, Universitățile și cluburile de știință vor prezenta experimente, știință distractivă, expoziții

Când va avea loc: 20 mai, Parcul Crângași.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri