Pe agenda acestui sfârșit de săptămână regăsim diferite evenimente care colorează străzile din București. Fie că vorbim de Bazar de Cotroceni, Femei pe Mătăsari sau Străzi Deschise, străzile devinnscenă pentru diferite programe artistice.

Bookfest 2023

Salonul Internaţional de Carte Bookfest - ediţia a XVI-a îşi deschide porţile miercuri în pavilionul B2 al Complexului Romexpo, printre autorii care vin cu titluri noi anul acesta numărându-se fostul preşedinte Emil Constantinescu, Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Adrian Majuru, Teodor Baconschi ori Filip-Lucian Iorga.

În deschidere, Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" va intona imnurile naţionale ale României şi Italiei şi va susţine un recital în cadrul primei zile a Salonului de carte, de la ora 13,30, repertoriul urmând să cuprindă lucrări din Renaşterea italiană, precum şi compoziţii româneşti.

Peste 200 de expozanţi din întreaga ţară şi din Republica Moldova, alături de institute culturale cu reprezentanţe la Bucureşti, vor fi prezenţi zilnic, începând de miercuri şi până pe 28 mai, potrivit Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Când va avea loc: 24 - 28 mai, Romexpo.

Programul complet al evenimentului.

Femei pe Mătăsari

Femei pe Mătăsari ajunge la cea de-a XI-a ediție pentru a da noi nuanțe de divertisment peisajului bucureștean. Festivalul Femei pe Mătăsari revine în acest weekend, pe faimoasa stradă din sectorul 2. Organizatorii promit că arta, muzica și voia bună își vor da mâna pe stradă în cadrul evenimentului.

Când va avea loc: 26 - 28 mai, Strada Mătăsari.

Detalii despre eveniment.

Bazar de Cotroceni

Iubitorilor de plimbări prin Cotroceni, melomanilor și descoperitorilor de comori arhitecturale sau de obiecte vintage, curioșilor cu normă întreagă și pasionaților de voie bună: comunitatea cartierului pregătește a VI-a ediție a Bazar de Cotroceni.
Ne reîntâlnim în cel mai frumos cartier din București, pe 27 și 28 mai.

Încurajăm participanții să vină cu mijloacele de transport în comun (metrou: stația Eroilor), sau cu orice alte mijloace alternative – inclusiv trotinete electrice Bolt. Dacă, totuși, veniți cu mașina personală, vă recomandăm să folosiți parcarea publică (și gratuită în weekend) de pe podul din fața Operei Române.

Când va avea loc: 27 - 28 mai, Cotroceni.

Programul complet al evenimentului.

BURGERFEST 2023

Burgerfest va desemna pentru al șaptelea an cel mai bun burger, în cadrul unei competiții unde sunt invitate toate restaurantele din festival, jurizate de personalități relevante din domeniul culinar.

Competiția cel mai bun burger are loc din nou și la nivelul amatorilor, bucătari ocazionali, oameni care au convingerea că gătesc bine și cred că pot oferi un preparat gustos și inspirat. Pentru această categorie, juriul va fi format din reprezentanții restaurantelor prezente în competiția dedicată profesioniștilor.

Când va avea loc: 26 - 28 mai, Verde Stop Arena.

Programul complet al evenimentului.

Romanian Design Week

Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România, propune pentru ediția a 11-a din 2023 tema → CONNECTIONS, din încercarea de a genera spații de dialog și procese de colaborare creativă și din dorința de a încuraja proiectele interdisciplinare și colaborative.

Când va avea loc: 26 - 28 mai, Piața Amzei.

Programul complet al evenimentului.

Târgului Anticarilor

Centrul Cultural Mihai Eminescu vă invită la o nouă ediție a Târgului Anticarilor, eveniment cu tradiție, care se va desfășura în perioada 25-28 mai 2023 în Parcul Obor din fața Primăriei Sectorului 2.

Vă așteptăm să descoperiți o ediție specială, care recreează atmosfera de altădată a târgurilor din “micul Paris”: vânzare de cărți vechi, obiecte de artă, mobilier, bijuterii, tablouri, scrisori originale, fotografii vechi, stampe, gravuri, hărți, biblii, partituri muzicale și alte obiecte de colecție.

De la niciuna dintre ediţiile Târgului Anticarilor nu lipseşte schimbul de obiecte între iubitorii de antichităţi veniţi din întreaga ţară, fie că este vorba de cărţi, fotografii, numismatică sau alte obiecte de artă.

Când va avea loc: 25 - 28 mai, Parcul Obor.

Programul complet al evenimentului.

Bucharest Tech Week 2023

Bucharest Tech Week transformă capitala României în capitala internațională a tehnologiei. Timp de o săptămână, cel mai mare festival de tehnologie din România adună specialiști, oameni de business, studenți și iubitori de tehnologie într-un singur loc, pentru a participa la summit-uri dedicate și expoziții diverse.

Anul acesta la Bucharest Tech Week vei găsi două scene special create pentru gaming și inovațiile din domeniul tehnologic.

Când va avea loc: 26 - 28 mai, Bulevardul Mărăști.

Programul complet al evenimentului.

Străzi deschise

Bucureștiul își deschide porțile către o experiență urbană cu totul inedită. „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, unul dintre cele mai populare evenimente ce au loc în aer liber, în București continuă cu o serie de activități artistice și educaționale atractive pentru publicul de toate vârstele.

Când va avea loc: 27-28 mai, Calea Victoriei.

Sursa foto: Alex Blăjan / Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri