Un izopod gigantic cu 14 picioare a devenit principala atracţie din meniul unui restaurant de tăiţei din Taipei şi clienţii stau la coadă, atât pentru a fotografia produsul culinar cât şi pentru a-l gusta, potrivit Agerpres.

Încă de când localul "The Ramen Boy" a lansat în ediţie limitată bolul de tăiţei cu izopode la 22 mai, proclamând în social media că "în sfârşit am găsit ingredientul de vis", peste 100 de clienţi s-au înscris pe lista de aşteptare pentru a putea mânca în acest restaurant.

"Este foarte atractiv datorită modului cum arată - arată foarte drăguţ", a declarat proprietarul în vârstă de 37 de ani al restaurantului, care s-a prezentat drept domnul Hu, în timp ce ţinea un izopod gigantic în mână pentru clienţii care făceau poze.

"În ceea ce priveşte metoda de preparare, folosim cea mai simplă cale, la aburi, aşa că nu există nicio dificultate să-i procesăm", a adăugat el.

Bucătarii ţin izopodele la aburi timp de 10 minute, după care le aşează pe un pat de tăiţei cu o fiertură groasă de pui şi peşte. Fiecare porţie costă 1.480 de dolari taiwanezi (48 de dolari americani).

Conform unui client, carnea izopodelor seamănă la gust cu cea de crab şi de homar, cu o textură densă şi puţin gumată.

Izopodele gigantice - rude îndepărtate ale crabilor şi creveţilor - sunt cei mai mari membri ai grupului crustaceelor, conform site-ului NOAA Ocean Exploration.

Izopodele gigantice sunt întâlnite la adâncimi între 170 şi 2.140 de metri în oceane, iar 80% dintre aceste crustacee trăiesc la adâncimi între
365 şi 730 de metri.

Un expert taiwanez a identificat specia drept "Bathynomus jamesi", descoperită în apropierea insulelor Dongsha, în Marea Chinei de Sud. Aceste izopode trăiesc la adâncimi între 300 şi 500 de metri.

Încă de la lansarea acestui fel de tăiţei, unii oameni de ştiinţă au exprimat îngrijorări cu privire la potenţialul impact ecologic al pescuitului cu traul de fund, precum şi cu privire la posibile riscuri pentru sănătate.

Însă clienţii restaurantului nu sunt de aceeaşi părere. "Este doar un meniu special, iar izopodele gigantice sunt prinse neintenţionat, aşa cum spune proprietarul restaurantului şi oricine ar trebui să le dea o şansă şi să încerce", a declarat o clientă, Digell Huang, 34 de ani.

"Sunt foarte onorată să am oportunitatea de a-l gusta", a adăugat ea, în timp ce mânca dintr-un bol de tăiţei cu izopode.

Un om de ştiinţă a avertizat însă cu privire la potenţialele riscuri pentru sănătate legate de faptul că aceste specii puţin cunoscute ar putea conţine toxine sau metale grele, aşa cum este mercurul. Specia Bathynomus jamesi a fost recunoscută oficial abia anul trecut în Taiwan şi nu există prea multe date despre ea, a explicat Huang Ming-chih, profesor specialist în nevertebrate marine de mare adâncime de la Universitatea Naţională din Tainan.

"Cel mai bine ar fi să-i cercetăm mai mult... să construim o bază de date completă şi apoi să-i lăsăm pe oameni să-i mănânce", a adăugat el.

Sursa foto: Facebook The Ramen Boy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri