Mersul pe bicicletă este mai mult decât sănătos, așa că de ce să nu te bucuri în același timp și de trasee spectaculoase în timp ce faci mișcare și arzi calorii? Echipează-te corespunzător, pornim la drum și mergem să străbatem cele mai bune, dar și cele mai spectaculoase trasee de ciclism din Europa.

În contextul în care tot mai multe țări europene investesc în infrastructura de ciclism, continentul este străbătut de o rețea nesfârșită de trasee pitorești care abia așteaptă să fie explorate. Așadar, Euronews a realizat o listă cu locurile care îți oferă cele mai bune vacanțe cu bicicleta, folosind date de pe site-ul britanic de comparare a prețurilor Compare the Market. Acestea sunt, totodată și cele mai instagramabile trasee de biciclete din Europa.

Care este cel mai pitoresc traseu de ciclism din Europa?

Pe primul loc se află Wild Atlantic Way, în Peninsula Inishowen, în comitatul irlandez Donegal. Cu o lungime de peste 2.500 de kilometri, traseul șerpuiește de-a lungul coastei vestice a Irlandei, care te va lăsa, cu siguranță, cu gura căscată.

De-a lungul drumului, vei avea parte de priveliști cu stânci impunătoare, golfuri și insule de smarald. Traseul este împărțit pe 14 etape, ceea ce înseamnă că îl poți parcurge pe parcursul mai multor călătorii.

Cicliștii din întreaga lume au făcut peste 1,7 milioane de postări sub hashtag-ul #wildatlanticway, ceea ce face ca acest traseu de ciclism să fie cel instagramabil din Europa.

Trasee cu bicicleta în Franța

Locul în care se desfășoară emblematicul Tur al Franței este primul la această categorie. Nu este de mirare că Franța este țara cu cele mai bune trasee de ciclism. Dintre primele 20 de rute analizate, cinci dintre ele s-au remarcat ca fiind cele mai populare.

Cu 427.561 de postări Instagram, Camino Francés este al doilea cel mai popular loc din Europa, în materie de trasee cu bicicleta. Acest traseu pitoresc pornește de la Saint-Jean-Pied-de-Port, peste graniță, până la Santiago de Compostela, în Spania. Pe același traseu, Drumul Sfântului Iacob este iarăși o destinație demnă de amintit pentru că este extrem de iubită de pasionații de ciclism.

Cinglés De Ventoux în Bédoin se remarcă, de asemenea ca un loc iubit de amatorii de aventuri. Aici, cicliștii serioși, dar și cei cu o doză mai mare de nebunie în vene, se provoacă să parcurgă traseul de trei ori în 24 de ore, însumând practic peste 4.400 de metri în urcare, dispuși în 136 de kilometri.

Trasee cu bicicleta în Marea Britanie

Marea Britanie nu este deloc de neglijat când vine vorba de trasee pitorești pentru ciclism: două trasee galeze, un traseu scoțian și trei trasee englezești au intrat în top 20.

Taff Trail din Cardiff Bay, Țara Galilor este un traseu renumit pentru amestecul său de poteci pe malul râului și drumuri forestiere. Traseul se întinde pe o distanță de 88 km, din orașul Cardiff până în Parcul Național Brecon Beacons.

Țara Galilor este, de asemenea, recunoscută pentru Mawddach Trail din Dolgellau, un traseu accesibil de 14 km de-a lungul unei linii de cale ferată dezafectate din Parcul Național Snowdonia.

Totodată, și circuitul Bealach na Ba din Scoția (Tornapress) oferă o cursă în rollercoaster de-a lungul coastei de vest a țării și se mândrește cu priveliști uluitoare, dar și cu cel mai lung deal abrupt din Marea Britanie.

Fred Whitton Challenge din Anglia, de 180 km, este popular pentru traseul său pitoresc prin Lake District. Profesioniștii în ciclism parcurg acest traseu în mai puțin de șase ore, dar dacă ești începător, nu te descuraja dacă îți ia peste 11 ore.

Tot în Anglia, Ciclonul din Newcastle (mai degrabă un eveniment anual decât un traseu oficial) atrage cicliștii pentru a completa trasee de dificultate variabilă, de la 55 la 174 km.

Pe lista noastră se mai află și King Alfred's Way, un traseu circular de aventură off-road de 350 km care începe în Winchester.

Trasee cu bicicleta în Italia

Traseul Toscana din Italia este poate cel mai spectaculos dintre toate pentru că traversând păduri și orașe vechi de mii de ani. Pornind din Monterosso al Mare, traseul de 450 km găzduiește cel mai mare eveniment anual de bikepacking din lume, care atrage aproximativ 3.000 de participanți din peste 40 de țări.

Un alt traseu din Italia, ideal pentru cicliști, este și Parenzana din orașul de coastă Muggia, Trieste, care se întinde pe 129 km. Este un traseu construit pe o veche cale ferată cu ecartament îngust până la Porec, Croația, ce trece și pe lângă plaje și saline în drumul său.

Trasee cu bicicleta în Germania

Germania se află la limita celor mai pitorești locuri de ciclism din Europa. Iron Curtain Gravel Trail se află pe locul 19 în acest clasament și se întinde pe 687 km, dispuși prin mijlocul țării.

Pornind de la Drei-Länder-Stein, în Munții Harz, traseul se întinde până la Dreiländereck, la granița cu Cehia. Trecând prin munți și parcuri naționale, acest traseu este presărat cu plăci care spun povestea trecutului divizat al Germaniei.

Pista de ciclism a Dunării, cunoscută și sub numele de Donauradweg, ocupă ultimul loc în clasamentul nostru. Pornind din Donaueschingen, în Pădurea Neagră, traseul de pe malul râului traversează Austria, Slovacia, Ungaria și ajunge până la coasta românească a Mării Negre.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri