Acest week-end îți aduce pe papilele gustative una dintre cele mai frumoase arome ale sezonului: cea de cireșe. Pe agenda finalului de săptămână puteți descoperi Capitala printr-un tur pietonal sau să vă bucurați de preparatele care au pus Italia pe harta culinară a lumii.

Festival du Bonheur în ParkLake

În perioada 8-11 Iunie, ParkLake găzduiește Festival du Bonheur – o experiență culinară de neratat pentru cei care iubesc gastronomia. Timp de patru zile, în ParkLake Garden, ieșirea spre parcul Titan, vei putea să savurezi cele mai delicioase preparare și să te distrezi alături de Macanache și Bitză, care vor întregi atmosfera de festival cu concerte live.

Festivalul va oferi vizitatorilor o varietate de produse culinare, toate pregătite special pentru a celebra o adevărată sărbătoare a street food-ului: waffles, burgers, hot dogs sau gogoși se vor afla în meniurile care promit să impresioneze. Responsabili cu tentațiile culinare din acest an sunt cei de la Aperitivo, Burger Van, CLATeatARIE, Furgoneta, Famous Waffles, Meat Busters, Pico de Gallo, Gogoși Bune, Roll, Synergia și Za German.

Programul începe de joi și se termină duminică după cum urmează: Joi și vineri 8-9 Iunie, între orele 16:00 – 22:00, sâmbătă, 10 Iunie și duminică, 11 Iunie, între 11:00 – 23:00. Concertele vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul 20:30 – 21:30. Bitză va face show sâmbătă, iar Macanache va încheia, duminică, o ediție de Festival du Bonheur care se anunță inedită.

Intrarea este liberă.

Când va avea loc: 8-9 iunie, ParkLake.

Străzi deschise București

Evenimentul "Străzi deschise" se extinde în acest sfârşit de săptămână şi va cuprinde, pe lângă traseul de pe Calea Victoriei, şi Aleea Circului, pe segmentul cuprins între şoseaua Ştefan Cel Mare şi Circul de Stat.

Astfel, Calea Victoriei va fi pietonală între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10.00 şi 22.00, iar Aleea Circului, între 11.00 - 22.00.

"Noua zonă pietonală din cadrul 'Străzi deschise', inaugurată în acest weekend, Aleea Circului va fi animată, între orele 12.00 şi 20.50, de concerte de chitară clasică, concerte de muzică populară şi de muzică de promenadă şi spectacole de dans contemporan pregătite de Şcoala de Artă Bucureşti. Circul Metropolitan Bucureşti îi va încânta pe cei mici cu un mini show cu cai în ambele zile de weekend, iar Andrei Magus aduce sâmbătă, în Sectorul 2, un spectacol de magie", informează Primăria Capitalei.

APPETITO 2023

Dacă îți dor de o bucată de Italia, week-endul acesta o poți gusta în București la APPETITO 2023. Bucureștenii sunt așteptați cu cele mai populare preparate italienești de sâmbătă până duminică la Verde Stop Arena.

Când va avea loc: 10 - 11 iunie, Verde Stop Arena.

Detalii despre eveniment.

Târgul lui Cireșar

Din 9 până în 11 iunie 2023 producători şi meşteri vestiţi, artizani şi colecţionari de antichităţi, tineri artişti şi bucătari pricepuţi vor fi prezenţi, de vineri, până duminică, la Târgul lui Cireşar, organizat de Asociația Urban Events în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din București. Programul este 10, 00 -19, 00 și intrarea este liberă!

Puteţi târgui ii vechi şi noi, ţesături, icoane şi obiecte din lemn şi sticlă, cosmetice naturale, mobilier ţărănesc şi obiecte vechi, podoabe şi jucării realizate manual, obiecte croşetate sau podoabe din lână împâslită, bijuterii şi vestimentaţie, puteţi participa la ateliere şi demonstraţii de meşteşuguri sau să staţi de vorbă cu meşterii.

Când va avea loc: 09-11 iunie, Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Programul complet al evenimentului.

Palate deschise pe Calea Victoriei: Palatului Romanit

Vă invităm sâmbătă, 10 iunie, de la ora 11.00, la cel de-al patrulea eveniment din seria PALATE DESCHISE PE CALEA VICTORIEI, cu acad. Georgeta Filitti.
Palatul Romanit, sediul Muzeului Colecţiilor de Artă, situat pe Calea Victoriei la numărul 111, este o clădire reprezentativă pentru Bucureştiul din secolul al XIX-lea, înălţată de boierul C. Faca, la colţul format de Calea Victoriei (pe atunci Podul Mogoşoaiei) cu Calea Griviţei (Podul Târgoviştei).

La final, participanţii se vor bucura de socializare şi vor savura un pahar de vin cu o gustare. Biletul de participare la conferinţă include şi vizitarea spaţiilor muzeale.

Când va avea loc: 10 iunie, Calea Victoriei, nr 111.

Detalii despre eveniment.

Prima seară de karaoke: Transformă Terasa Florilor în scena ta

Pregătește-te pentru un debut răsunător: prima seară de Karaoke la Terasa Florilor! Adună-ți prietenii și vino să faci spectacol.

Vocea ta va fi starul evenimentului nostru, indiferent dacă ești un muzician înnăscut sau doar un împătimit al cântatului în duș. Cu entuziasm și participare din partea voastră, promitem să transformăm această seară într-un ritual în seara de vineri

Când va avea loc: 09 iunie, Terasa Florilor.

Detalii despre eveniment.

Bucureștiul Art Nouveau - Tur pietonal

Dacă vrei să vezi Bucureștiul prin ochii unui arhitect, fă-ți timp în week-end să ieși la o vânătoare de clădiri Art Nouveau. Punctul de întâlnire se află în fața clădirii ASE din Piața Romană,de la ora 11:00. Durata turului este estimată că va dura 2:30 h.

Cînd va avea loc: 10, iunie, ASE.

Detalii despre tur și rezervări.

Bazar de carte pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu

Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită sâmbătă, între orele 11:00 -22:00, la prima ediție din acest an a Bazarului de carte organizat pe terasa librăriei, unde puteți găsi sute de titluri la prețuri începând cu 5 lei.

Când va avea loc: 10 iunie, Librăria Humanitas Kretzulescu.

Detalii despre eveniment.

Sursa foto: Adil Celebiyev StokPhoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri