5 Aprilie 2024

Artă imersivă, mâncare românescă și o plimbare la pas prin Cotroceni: TOP lucruri de făcut în acest weekend



În acest weekend Bucureștiul invită românii să iasă din casă și să îi descopere evenimentele. În primul weekend din aprilie va începe prima ediție din acest an a evenimentului „Străzi deschise”, muzeele vor avea exponate digitale, iar agricultorii români vor aștepta bucureștenii cu mâncăruri desprinse din poveștile copilăriei tale.

Descoper? Cotroceniul la pas

Bătrânul și elegantul cartier din Bucuresti, cu o istorie seculară, te așteaptă să îi descoperi secretele, să îi afli poveștile și să te plimbi pe străzile lui cochete, pline de farmec și istorie.

Pentru participare este necesară înscrierea AICI.

Când va avea loc: 6 aprilie, Biserica Sfântul Elefterie Nou din București.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


Expozi?>ii imersive alternative - "Being Van Gogh" ?(TM)i "The Revolutionary Art: From Monet to Kandinsky

Descoperiți fascinanta lume a pictorilor moderniști prin intermediul celor două expoziții imersive alternative - "Being Van Gogh" și "The Revolutionary Art: From Monet to Kandinsky", prezente la București , în cadrul unui turneu mondial cu patru milioane de spectatori.

Experimentați contactul cu arta unor pictori precum Vincent Van Gogh, Claude Monet, Paul Cezanne, Eduard Munch, Vasili Kandinsky și alții printr-un spectacol unic de proiecții HD, muzică și efecte speciale.

Când va avea loc: 5 - 6 aprilie, Biblioteca Nationala a Romaniei.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Biblioteca Nationala a Romaniei.


Balul Bucure??tiului de demult

Îmbinând farmecul conceptului „Dinner and a Show”, vă propunem o seară în care veți fi încântați de un eveniment artistic spectaculos.

Pe parcursul serii, veți fi martorii unei călătorii în timp către epoca interbelică, printr-o captivantă îmbinare de muzică live, dansuri pline de grație și momente de umor de excepție.

Alături de mari artiști ai scenelor din București, veți asista la reprezentații pline de culoare și stil inconfundabil ale acelor vremuri.
Sub acordul melodiilor atemporale, veți putea savura un meniu rafinat cu 3 feluri de mâncare, ales cu grijă pentru a se potrivi cu atmosfera în care vă veți afla. Această experiență este mai mult decât un simplu spectacol, este o călătorie prin istoria muzicii și a artei din București, de la perioada interbelică până în anii `70.

Când va avea loc: 7 aprilie, InterContinental Athénée Palace Bucharest.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


T??rg de produse rom??ne?(TM)ti - Poftim din Rom??nia!

Primăriei Sectorului 3, organizează, în perioada 5-7 aprilie 2024, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Capitală, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare româneşti "Poftim din România! Şezătoare cu bun gust în sectorul 3".

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, în cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradiţional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar şi produse care au dobândit menţiunea "produs montan", în special miere şi produse ale stupului. De asemenea, se vor regăsi produse care au obţinut protecţia la nivel european, precum: brânză "Telemea de Sibiu" - IGP, magiun de prune Topoloveni - IGP, vinuri - DOC, precum şi produse apicole ecologice.

Sursă foto: Shutterstock / Mircea Moira


T??rgul creatorilor rom??ni

În acest weekend, Urban Hub își deschide porțile pentru a celebra creațiile autentice ale creatorilor români la "Târgul Creatorilor Români", pe 6 și 7 aprilie!

Descoperă diversitatea și talentul artiștilor autohtoni în inima Bucureștiului, unde te așteaptă:

  • Bijuterii unice, lucrate manual cu pasiune și pricepere.
  • Haine și accesorii cu design original, ce reflectă esența tradițiilor locale și a creativității contemporane.
  • Mac and Cheese de la BCheese, pentru un festin culinar de neuitat.
  • Deserturi artizanale îndrăgite de la Cofetaria Almond, pregătite cu grijă și dragoste.
  • Produse decorative inspirate din estetica urbană și din bogata noastră moștenire culturală.
  • Oportunitatea de a descoperi produse inovatoare și surprinzătoare, create cu pasiune și talent.

Când va avea loc: 6- 7 aprilie, Piața Romană, nr. 2, între străzile Dacia și Mendeleev.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Str?zi deschise - Bucure?(TM)ti

Programul "Străzi deschise" va fi reluat, iar Calea Victoriei va redeveni pietonală în acest sfârşit de săptămână, pe 6 şi 7 aprilie, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Mașinile vor putea să circule, dar doar pe timpul nopții.

Când va avea loc: 6 - 7 aprilie, Calea Victoriei.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Facebook/ Nicușor Dan




Citeste si