Cand spui Rio, te gandesti la plajele fierbinti si Copacabana, la frenezia urbana in ritm de samba si celebrul Carnaval de la Rio care a plasat Brazilia pe lista celor mai decadente si exotice experiente turistice.
Insoritul Rio este, insa, mai mult decat soare, distractie si carnaval. Peisajul urban se completeaza fermecator cu imaginea dramatica a muntilor si insulelor stancoase, imbinarea arhitecturala moderna si cosmopolismul noptilor petrecute de la Leblon la Lapa, incluzand mult aclamatul Fasano Hotel Rio de Janeiro, purtand semnatura designer-ului Philippe Starck.

Rio este orasul vedeta al celebritatilor fascinate de viata tumultoasa urbana, dar in fond ramane o destinatie casual, confortabila, atat pentru localnici, cat si pentru turistii in cautare de exotism. Numeroasele chioscuri, baruri, pub-uri si festivaluri muzicale atrag anual un numar impresionant de turisti.

Scurt istoric

De ce Rio de Janeiro? Denumirea se traduce prin “Rau de Ianuarie”, deoarece golful in care este situat Rio de Janeiro (Golful Guanabara) a fost descoperit de europeni pe 1 ianuarie, 1502, prin exploratorul portughez Gaspar de Lemos. Acesta l-a numit "Rio" pentru ca a estimate locatia ca pe o gura de rau ,mai degraba decat un golf. Orasul a fost fondat mult mai tarziu, la 1 martie 1565, in onoarea regelui Sebastian I al Portugaliei, fiind denumit Sfantul Sebastian Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro a fost capitala Braziliei din 1764 pana in 1960, cand guvernul a fost transferat la Brasilia. Totusi, Rio ramane unul dintre cele mai importante orase din tara, al doilea cel mai mare dupa Sao Paulo.

Trebuie neaparat sa vedeti…

Lapa: Districtul central inspira o viata de noapte excelenta, codimentata de muzica live oferita de Rio Scenarium si Cairoca de Gema.

Ipanema: Cunoscut ca cel mai stilat district al orasului, este locul ideal pentru shopping, clubbing si alte activitati recreative mai diverse decat oferta Leblon-ului. Fie ca va lasati absorbiti de multimea frenetica de pe strazile mult mai sigure decat ale Copacabanei, sau ca preferati sa va relaxati pe plajele superbe, Ipanema va avea intotdeauna aerul unei vacante sofisticate.

Barraca do Pepe: Cunoscut ca cel mai fierbinte punct de pe nisipurile fermecatorului Rio, este unul din numeroasele locuri unde poti savura o masa delicioasa si un cocktail perfect, simtindu-te in acelasi timp chic si sexy.

Daca tot am vorbit despre Ipanema si mese delicioase, va dezvaluim un secret pe care sigur nu il stiti: decadentele churrascos, unde se pot servi delicioasele fripturi si gratare braziliene, cea mai cunoscuta fiind Pichana, specialitatea casei Garota de Ipanema, unde compozitorul Antonio Carlos Jobim a scris hit-ul anilor ‘60, “The Girl from Ipanema”.

Prainha: Micuta plaja este adorata de surferi si de cunoscatori. Salbatica si ascunsa privirilor, Prainha dezvaluie un peisaj absolut incantator, in sudul orasului Rio.

Jardim Botânico: Desi ocolita de turistii in cautare de plaje si alte atractii, gradina botanica din Rio trebuie vizitata macar pentru frumusetea sculpturilor, fantanilor si a speciilor rare de plante din Amazon.

Corcovado (Christ the Redeemer): Statuia reprezentandu-l pe Iisus Mantuitorul cu bratele larg deschise este simbolul orasului Rio si cea mai vizitata atractie turistica. Atrage anual milioane de turisti care vor sa priveasca panorama citadelei si, de ce nu, sa asiste la evenimentele happy-hours, cu muzica live care se propaga din amfiteatrul construit pe muntele Corcovado, in timp ce apusul ofera o priveliste de neuitat.

O vacanta de neuitat in Rio poate include si un tratament cu adevarat regesc pentru cei care isi permit. O evadare cu iahtul la sud de Rio, in minunatul arhipeleag Angra dos Reis, garanteaza petreceri private exclusiviste. Plecarea se face din Marina da Gloria.

Un adevarat VIP va vizita cu siguranta legendarul hotel Copacabana Palace Hotel, cunoscut pentru multimea de vedete ca George Clooney sau mick Jagger care il frecventeaza. In decembrie 2006 hotelul si-a lansat propriul centru spa luxos, devenind o atractie veritabila pentru turisti.

Cel mai bun sezon pentru a face cunostinta cu magnificul Rio de Janeiro este perioada incepand cu decembrie pana la mijlocul lunii martie. Rio straluceste in anotimpul verii, cand turistii internationali sosesc pentru celebrarea Anului Nou si petrec incontinuu pana in sezonul celebrului Carnaval.

Oferte Rio de Janeiro:

Bibi Touring va ofera un sejur luxos in Rio.
Hotel South American 4*, hotel patru stele
1.198 euro/persoana, 7 nopti
camera: dubla
masa: mic dejun
valabilitate oferta: 12 feb 2007 - 21 feb 2009
Servicii incluse:
-bilet avion Bucuresti -Rio de Janeiro-Bucuresti via Paris;
-7 nopti cazare cu mic dejun (bufet) ;
-transferuri aeroport - hotel – aeroport ;
-asistenta turistica .

Servicii neincluse:
-asigurarea medicala ;
-taxele de aeroport (230 euro) ;
-taxa de viza (25 euro) ;
-excursiile si vizitele optionale ;
-alte servicii decat cele mentionate
Simpa Turism propune o alternative mai ieftina:
Excelsior Copacabana 3*+, hotel de trei stel e, camera dubla, 64 de euro/pers , mic dejun inclus
Perioada de valabilitate: pana la 1 noiembrie 2007

Agentiile Carpe Diem Travel si Q Travel Confort ofera bilet avion dus-intors Rio pana in 790 de euro/pers cu Air France, Lufthansa, Alitalia, la care se adauga taxele de aeroport aferente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri