Dincolo de amestecul cosmopolit de pe strazile londoneze si de mirosul aparte din bibliotecile vechilor colegii, Anglia isi dezvaluie, pentru cei mai putin grabiti dintre noi, latura bucolica: drumuri serpuitoare printre coline verzi, mici orase si sate care se odinesc intre munti, vai impadurite care ascund paraie reci, turme de oi si colibe cladite de localnici din piatra aurie de Cotswold.
Mii de ani si nenumarate razboaie nu au clintit de la locul lor gradinile, castelele si hanurile care abunda in aceste orasele si sate somnoroase. Si ce nu a putut fi conservat pe de-a-ntregul, a fost restaurat si replicat in forme chiar mai atragatoare.

Bisericile elaborate si mosiile elegante ale negutatorilor de lana din secolul al XV-lea dainuie inca, unele fiind transformate in hoteluri ca Stratton House si Cardynham House. Acestea sunt locurile care astazi ii imbie pe trecatori la o experienta de neuitat cu crochete si ceai.

Ultramodernismul Londrei nu a atins aceste locuri, in care otelul de Damasc si antichitatile inca impodobesc hoteluri de lux, ca Royal Crescent si Chewton Glen. Insa decorul nu se traduce neaparat printr-o atitudine rigida. Drumetii se pot astepta la invitatii calde din partea localnicilor, la o halba de bere si un basm cu cavaleri. Dupa aceea, puteti porni mai departe.

Bath

Izvoarele de apa minerala din era romana merita o vizita, chiar daca spa-urile moderne construite in aceasta statiune folosesc apa termala pentru un rasfat de lux. Va puteti caza la Royal Crescent sau la localnici, iar dupa aceea puteti rataci pe stradutele atemporale, pana ajungeti la Bath Circus, de unde puteti admira reflexia aurie a asfintitului de soare pe acoperisurile cladirilor.

Buckland


Va puteti opri pentru o ceasca de ceai si o partida de golf in vibrantul oras Broadway. Dar nu intarziati aici, deoarece in apropiere se afla satul Buckland, locul perfect pentru a uita de drumuri aglomerate si de muzee. Puteti juca crochet si tenis pe proprietatea pastorala a Buckland Manor, un hotel care dateaza din secolul al XIII-lea.

Chipping Camden


La marginea unei vai adanci se insira mai multe hanuri si pub-uri din piatra, conservate imaculat. Mosierii bautori de bere in aceste locuri sunt mereu dispusi sa spuna povesti despre stramosii lor, gazde remarcabile care ii intampinau cu caldura pe drumeti, in urma cu cateva secole. La iesirea din orasel asteapta cuminte gradina in stil clasic edwardian, Hidcote Manor.

Moreton-in-Marsh


Localitatea este cunoscuta pentru fermele organice. Locuitorii din zona se aduna in fiecare marti, pentru a cumpara produse proaspete de la piata de 800 de ani, de pe High Street.

Tetbury

Chiar daca are foarte putine muzee traditionale, acest oras minuscul expira sarmul lumii vechi prin randurile inguste de anticariate si pub-uri. La doar cateva mile departare, se afla mosia de 600 de acri Westonbirt Arboretum, precum si unul din cele mai apreciate hoteluri din Marea Britanie – Calcot Manor.

Castelul Berkely

Este locul in care puteti gusta stilul de viata regal si savoarea istoriei britanice. Familia Berkely a construit aceasta minunata resedinta in 1153, iar urmasii lor se numara si astazi printre baronii care discuta Magna Carta. Castelul este deschis pentru turisti, care pot vizita incaperile si se pot plimba pe mosia de 6.000 de acri, acoperita aproape in totalitate de gradini.


Cel mai indicat ar fi sa vizitati zona rurala a Angliei la inceputul toamnei, pentru a evita multimile de turisti din lunile calde de vara. Pavajul din piatra cubica luceste la fel de frumos si la apusurile de toamna, dar vacanta de vara a scolarilor britanici e gata, asa ca oraselele revin la aspectul lor de odinioara – bucolice si linistite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri