Jessica Vartoughian: Afacerea de succes a unei romance in Statele Unite

Jessica Vartoughian, romanca de origine armeana, a fost numita "Prima Doamna a unghiilor“ de catre New York Times. De-a lungul timpului a facut manichiura pentru personalitati precum Barbara Streisand, Demi Moore, Madonna, Printesa Diana si avea chiar propriul salon la Casa Alba pe durata celor doua mandate ale presedintelui Ronald Reagan.

In 1962, la varsta de saisprezece ani, Jessica Vartoughian a plecat in Statele Unite cu familia, lasand in urma tot ce aveau pentru a incepe viata de la zero intr-un alt colt de lume. Fiind obligata sa lucreze pentru a-si ajuta financiar familia, decide sa ia cursuri de beauty si sa se specializeze in manichiura.

Nu am vrut sa devin manichiurista, mi se parea o meserie mi-am dorit sa fiu independenta…asa ca am reusit in scurt timp sa-mi deschid propriul salon exclusiv de manichiura.

"Nu a fost ceva ce mi-am dorit intotdeana, la inceput a fost doar o constrangere, dar, cu timpul, am realizat ca am talent, a inceput sa-mi placa ce faceam, asa ca am decis sa continui aceasta cariera si sa ma perfectionez”, isi aminteste Jessica Vartoughian.

Dupa cativa ani, in 1969, dorind sa fie independenta, deschide primul salon din lume ce oferea exclusiv servicii si tratamente spa pentru manichiura si pedichiura si reuseste sa fidelizeze cliente precum Barbra Streisand, Demi Moore, Madonna sau chiar Printesa Diana.

In scurt timp isi lanseaza propria linie de produse profesionale pentru manichiura si tratament al mainilor, Jessica, o gama ce respecta in totalitate cerintele pielii si a unghiilor. Astazi, brand-ul sau este folosit in peste treizeci dintre cele mai cunoscute saloane si SPA-uri din lume.

Intrebata daca este ingrijorata cu privire la afacerea sa, avand in vedere situatia financiara din intreaga lume, Jessica Vartoughian declara ca, de obicei, moda si serviciile de frumusete de lux nu sunt afectate major atunci cand are loc o criza financiara de acest gen.

“In anii `80 ne-am confruntat, de asemenea, cu dificultati din acest punct de vedere. Clientul, in loc sa apeleze la noi o data la doua saptamani, vine o data pe luna, dar businessul ramane. Trebuie doar sa muncesti corect si mai mult”, sustine Jessica Vartoughian.

De asemenea, considera ca, atunci cand se intampla astfel de lucruri, oamenii din industrie sunt obligati sa fie mai creativi, sa vina cu ceva nou pe piata.

“Daca anii `80 s-au caracterizat printr-o explozie de culoare, acest trend revine acum, compensand puterea mai scazuta de cumparare a clientilor”, adauga Jessica Vartoughian.

Momentan, Jessica Vartoughian detine trei saloane in Los Angeles si Beverly Hills si nu mai profeseaza de cativa ani. Prefera sa calatoreasca in intreaga lume pentru a oferi traininguri specializate persoanelor care doresc sa practice aceasta meserie. Pe langa tehnicile manichiurii, le consiliaza si in privirea atitudinii pe care acestea trebuie sa o aiba fata de clienti: respectul, seriozitatea, o anumita distanta, dar si siguranta in propria persoana.

De asemenea, la un an de la lansarea brand-ului sau in Romania, Jessica Vartoughian intentioneaza sa deschida si un salon profesionist in Bucuresti, unde sa lucreze doar personal instruit de ea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri