Pretul resedintelor de lux, afectate in continuare de criza financiara

Chiar daca in ultima perioada au aparut vesti de redresare a pietei imobiliarelor, vanzarile resedintelor de lux cu preturi high-end raman in continuare la nivel scazut in comparatie cu boom-ul cunoscut in ultimii zece ani, conform BusinessWeek.
Criza economica mondiala a inghetat vanzarile locuintelor si penthouse-urilor de lux, segmente afectate mai putin de obicei de limitarea creditarii, falimente sau scaderea preturilor pe piata caselor sau a apartamentelor obisnuite, cu preturi medii. Mai mult decat atat, vanzarile incurajatoare de la inceputul acestei primavera nu vizeaza resedintele extravagante din Manhattan sau Beverly Hills, ci casele ieftine considerate o investitie profitabila pe termen lung.

Rick Goodwin, editor la revista Unique Homes, declara ca pana si cei mai bogati oameni din lume, neafectati de criza financiara, simt efectele pe plan psihologic.

“Chiar daca isi permit achizitionarea unor locuinte scumpe, cei mai multi dintre ei considera ca cea mai potrivita decizie in acest moment este aceea de a se retrage si a fi mult mai prudenti. Mai mult decat atat, ei analizeaza in primul rand necesitatea achizitiei unei case, barci sau a unui avion personal”, adauga Goodwin.

Un exemplu in acest sens este faptul ca, locuintele cu pret mai mic de un million de dolari s-au vandut intr-o perioada medie de trei luni jumate de la scoaterea la vanzare, in timp ce casele cu preturi de peste un million de dolari au avut nevoie de nouasprezece luni in medie pentru a fi vandute. Toate acestea in conditiile in care, inaintea declansarii crizei financiare, nu era nevoie de mai mult de sase luni pentru finalizarea acestor tranzactii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri