Atelier interactiv de fotografie la Galeria Karousel

Galeria Karousel organizeaza un atelier interactiv de fotografie sub indrumarea fotografului Voicu Bojan. Pasionatii artei fotografice vor putea participa astfel la discutii libere pe teme de mare interes in domeniu, precum "Ce este fotografia si ce ingrediente contine o imagine buna?", "Fotografie si limbaj", "Autori si momente decisive din istoria fotografiei" sau "De la snapshot la proiectul fotografic".
Principalele teme de discutie si exemplele se vor baza pe concepte ptrecum: De ce iubim fotografiile? Oare fotografia arata intr-adevar doar ce se vede? Ce este fotografia si ce ingrediente contine o imagine buna? Studium si punctum. Fotografie si limbaj. Autori si momente decisive din istoria fotografiei. Imagini anonime, imagini iconice. Importanta copiilor-contact. De la snapshot la proiectul fotografic – exemple si discutii libere.

La acestea se adauga teme de compozitie precum: Compozitia – instrument de comunicare si control. Cum vedem, de fapt ,ceea ce vedem? Umbre, forme, puncte, cercuri, spatii goale. Importanta simbolica a elementelor din cadru. De la Velasquez la Bresson. Cat de raspicat vorbesc obiectele care, aparent, tac intr-o imagine? Echilibrul vizual si calitatea luminii. Spatii inchise, deschideri neprevazute. Clarobscurul si non-scharf-ul. Culoarea si alb-negrul. Rama ca granita a lumii.

Pentru o invatare aplicata, fiecare participant va aduce si va prezenta 5 fotografii pe care le iubeste, iar conditiile de participare dorinta de a invata ceva in plus, minimum de experienta in fotografiere si o taxa de 150 lei.

Voicu Bojan este absolvent de Litere si fotograf freelancer. Publica in diverse reviste, printre care LensWork, National Geographic Romania, Descopera si are rubrici de fotografie in National Geographic Traveler si Esquire Romania. Este membru al Grupului 7 Zile, cu care a publicat in 2007 la editura Humanitas albumul intitulat 7 ani in Maramures.

A predat timp de 2 ani un curs de fotografie la Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii Babes Bolyai, Cluj si a fotografiat ca voluntar pentru Prison Fellowship Romania, Habitat pentru umanitate. De asemenea, este initiatorul seminarului de fotografie www.diafragma9.ro.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri