The Light este rezultatul viziunii a doi parteneri, John Sullivan si Keith Pullinger, care, dupa o bogata experienta in domeniul cinematografiei in Europa, Australia si Asia, au decis sa fondeze in Romania, dupa o investitie de 6 milioane euro, primul cinematograf dotat cu echipament digital pentru fiecare sala, avand, in acelasi timp, capacitatea de a proiecta filme in tehnica 3D si 6D. Ei impartasesc, pentru Wall-Street, motivele care i-a determinat sa intre pe piata din Romania si cum vad viitorul acestei industrii la noi in tara.
John Sullivan si Keith Pullinger, cei doi parteneri de la The Light au o experienta indelungata in industria cinematografica, primul la Virgin Theatres si UGC Cinemas, iar cel din urma la Warner Village Cinemas.

Motivul care i-a determinat sa investeasca atat de mult intr-un segment de piata nou in Romania este convingerea lor ca viitorul apartine cinematografelor digitale si ca romanii vor ajunge sa aprecieze aceasta tehnologie.

Primul cinematograf a fost lansat in octombrie 2008, in plina criza financiara, insa John Sullivan nu a considerat ca acesta ar fi un impediment pentru acest tip de afacere.

“De-a lungul timpului, am observat ca industria cinematografelor nu este afectata de obicei de perioadele dificile prin care trece economia mondiala, deoarece reprezinta o modalitate ieftina de petrecere a timpului liber. Mai mult decat atat, oamenii simt mai mult dorinta de a se deconecta de griji”.

Asadar, continua planul de inaugurare a inca douazeci de cinematografe in Romania, si, de asemenea, vor deschide pe 1 iulie unul digital, cu 8 sali, in Leipzig, Germania.

Cu toate acestea, considera ca la noi in tara este inca nevoie de multe sali pentru a ajunge la nivelul european si considera ca principalele bariere in dezvoltarea industriei le reprezinta birocratia exagerata si pirateria.

“Romania are o putere de productie de filme in continua crestere, insa va cunoaste succesul cu adevarat in aceasta industrie atunci cand va incepe sa produca filme destinate publicului larg, si nu doar iubitorilor de arta pura”, considera John Sullivan.

Despre John Sullivan

John Sulliva este specialist in imobiliare, a lucrat in domeniul rezidential si comercial din Australia pana in 1996, inclusiv pentru Village Roadshow, liderul pietei cinematografice din Australia.

A continuat sa lucreze pentru Warner Village in Marea Britanie si pentru Village si CGV Cinemas Corea de Sud, Europa si Rusia pana in 2003, cand si-a infiintat compania de consultanta si divertisment OzSeeker, pentru a consilia grupuri imobiliare si retele de cinematografe precum Westfield, Hammersons, Vue si CGV cu strategii de dezvoltare pe termen lung.

Despre Keith Pullinger

Keith Pullinger are o experienta de 23 de ani in industria cinematografiei, dintre care 12 ani a fost director in board-ul Virgin si UGC Cinemas.

A fost responsabil pentru dezvoltarea afacerilor si conceptelor apartinand Virgin si UGC, extinzandu-le retelele si adaugand, prin noi inaugurari si achizitii, 21 de cinematografe. A dobandit experienta internationala in domeniul dezvoltarii de cinematografe in Franta, Spania si Japonia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri