AMO Press Grup, condus de Manuel Onofrei, a investit aproximativ 300.000 de euro in dezvoltarea unei noi divizii de retail, primul pas fiind lansarea unui magazin concept store.
“Vorbim despre un brand de imbracaminte cu traditie in strainatate, un brand care a luat fiinta in 1984. Investitiile initiale in primul magazin concept store din Romania, al doilea la nivel international, s-au situat intre 200.000 si 300.000 de euro”, a declarat Manuel Onofrei, director general al AMO Press Grup.

Planurile de extindere cuprind lansarea a cel putin doua magazine pe an, investitia prognozata ridicandu-se astfel la 500.000 de euro, ceea ce insumeaza atat infrastructura propriu-zisa a magazinelor, cat si valoarea stocurilor initiale.

Primul magazin lansat de AMO Press Grup a fost deschis in Bucuresti in centrul comercial Liberty Center in luna noiembrie 2008, sub brandul No Name - Athens.

Suprafata magazinului este de 143 metri patrati. Realizand o estimare in functie de evolutia vanzarilor se poate considera ca amortizarea totala a investitiei in acest prim magazin se va face intr-o perioada de inca 7 luni din acest moment.

Pentru cea de-a doua jumatate a anului 2009, obiectivele No Name - Athens in ceea ce priveste investitiile se indreapta spre dezvoltarea si implicit extinderea retelei de magazine No Name - Athens in Bucuresti.

Primele optiuni le reprezinta proiectele dezvoltatorilor aflate aproape de finalizare, cum ar fi: Cotroceni Mall, Sun Plaza sau Mall Coror, insa nu este exclusa nici largirea lantului de retail in centre comerciale deja existente, cum ar fi: Baneasa Shopping City, Plaza Romania sau Bucuresti Mall.

Pe langa aceste planuri, AMO Retail se mai afla in tratative si cu alte branduri internationale de succes, urmarind promovarea acestora pe piata de retail din Romania.

NO NAME – Athens (Romania) este parte a grupului Amo Press, lider pe zona Moldova pe vanzari de presa si distributie. NO NAME Athens este prezent in 150 de puncte de vanzare precum Londra, Cipru, Cairo, Beirut, Atena, Salonic, Rodos, Bucuresti. Brandul a luat nastere in 1984 si incepand de atunci a fost un actor foarte activ in desingul vestimentar, confectionandu-si propriile modele si vanzand colectii exclusiv barbatesti de inalta calitate. In 1997, NO NAME - Athens a realizat pentru prima data o colectie speciala dedicata femeilor, avand un succes extraordinar. Colectiile poarta incontestabila amprenta “made in Italy”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri