Actuala ordonanata de urgenta privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc abroga taxele parafiscale in articolul 32. Pana in prezent, aceste taxe reprezintau 45% din impozitele legate de domeniul jocuri de noroc platite de cazinouri.
Elaborata de Ministerul Finantelor Publice, ordonanta vizeaza, in esenta, doua aspecte: actualizarea taxelor percepute, care erau nemodificate din anul 2000 si reducerea evaziunii fiscale in acest domeniu prin impunerea unor masuri si garantii suplimentare.

Astfel, au fost actualizate taxele aferente obtinerii licentei de organizare a jocurilor de noroc, precum si taxele pentru acordarea autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc, dar au fost eliminate taxele parafiscale, care detineau o pondere de 45% din totalul taxelor platite de cazinouri.

Domeniile afectate de aceasta masura sunt cinematografia, sportul, fondul national de solidaritate si fondul national pentru restaurarea monumentelor istorice.

Reprezentantii Asociatiei Cazinourilor din Romania considera ca implementarea noilor taxe propuse pentru activitatea de jocuri de noroc fara eliminarea parafiscalitatii ar fi avut drept rezultat imediat inchiderea industriei jocurilor de noroc din Romania.
De asemenea, sunt de parere ca legea care reglementa jocurile de noroc in vigoare din 1999 nu putea preconiza multitudinea de schimbari in tehnologia si dezvoltarea industriei jocurilor de noroc si de aceea nu mai era adecvata la sarcina de a fixa regulile si obligatile jocului de noroc in secolul 21. In aceasta idee, Asociatia a sustinut conceptul unei noi legi a jocurilor de noroc din momentul in care aceasta lege a fost prima data discutata, in anul 2004.

Asadar, Olguta Ganciu, vice-presedinte al Asociatiei Cazinourilor din Romania, declara ca institutia pe care o conduce a sustinut marirea taxelor pentru cazinouri, insa numai in situatia in care taxele parafiscale ar fi fost eliminate.

“Introducerea unui sistem de licenta face posibila o reducere in birocratia cu care se confrunta operatorii, iar adaugarea taxei de licenta si consistenta marire a taxelor de joc, capitalului si a garantiilor solicitate va fi cauza unei serioase ingrijorari pentru unii din operatorii de pe piata. Acestea fiind spuse, noi credem ca focus-ul pe taxarea unitatii de joc (masini si sloturi) in comparatie cu taxarea aplicata pe venit sau profit, va asigura transparenta noului sistem si usurinta lui de a fi controlat, ducand la o reducere a evaziunii fiscale si in timp asigurarea unui mediu competitiv si corect”, a declarat Michelle Cummins, presedinte al Asociatiei Cazinourilor din Romania.

Despre Asociatia Cazinourilor din Romania:
Asociatia Cazinourilor din Romania sau RCA a fost formata de trei mari operatori de cazinouri prezenti in Romania, si anume Queenco Ltd, Olympic Entertainment Group si Casinos Austria International, prin companiile lor din Romania.
Obiectivul RCA este de a reprezenta si proteja interesele operatorilor de cazinouri din Romania la nivel national si international, in acest fel ajutand la dezvoltarea acestui sector economic drept un sector de maxima integritate, social responsabil si durabil.

Taxele anuale percepute pentru activitatile din domeniul jocurilor de noroc

I Taxele aferente licentei de organizare a jocurilor de noroc

Pentru jocurile loto 500.000 lei
Pentru pariuri mutuale 200.000 lei
Pentru pariuri in cota fixa 100.000 lei
Pentru jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor 400.000 lei
Pentru jocurile tip slot-machine 25.000 lei
Pentru jocurile bingo desfasurate in Sali de joc 40.000 lei
Pentru jocurile bingo organizate prin intermediul televiziunilor i 200.000 le

II Taxe aferente autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc

Pentru jocurile loto 800.000 lei
Pentru pariuri mutuale 400.000 lei

Pentru pariuri in cota fixa: 5% din incasarile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai putin de 250.000 lei, pe baza documentatiei tehnico-economice de eficienta prezentate de operatorul economic.

Pentru fiecare masa, in municipiul Bucuresti 250.000 lei
Pentru fiecare masa, in alte localitati decat municipiul Bucuresti 120.000 lei
Pentru fiecare mijloc de joc tip slot machine 8.000 lei
Pentru jocurile bingo desfasurate in Sali de joc 30.000 lei

Precum si 5% din valoarea nominala a cartoanelor achizitionate de la compania nationala Imprimeria Statului, care se achita in avansla Trezoreria Statului, cu prezentarea ordinului de plata vizat de trezorerie la ridicarea cartoanelor

Pentru jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune: 20% din incasarile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai putin de 400.000 lei, pe baza documentatiei tehnico-economice de eficienta prezentate de operatorul economic.


Retail jobs

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri