Brand-ul Bengay impreuna cu Sport Arena Streetball aduc in Romania Campionatul European de Slam-Dunk cu investitii de 20.000 de euro, in conditiile in care criza financiara a scazut dramatic numarul sponsorilor in acest an.
Organizatorii sustin ca numarul de participanti si spectatori nu a fost influentat de criza financiara pe care o traversam si considera ca principalul motiv il constituie faptul ca participarea nu implica niciun fel de costuri, iar dorinta de a juca baschet la nivelul tinerilor este in continua crestere.

“Din punct de vedere al capacitatii Campionatului Sport Arena Streetball de a atrage sponsori, criza financiara a avut efecte majore asupra evenimentului nostru. Astfel, sponsorul principal al turneului nostru s-a retras cu numai cateva zile inainte de debutul din mai al sezonului 2009. Am fost astfel fortati sa reusim indeplinirea obiectivului nostru, acela de a depasi din toate punctele de vedere sezonul 2008, cu resurse financiare substantial diminuate”, declara pentru Wall-Street, Radu Petre, managing partner Sport Arena.

Eforturile au fost astfel concentrate in directia reducerii costurilor, a cresterii eficeintei in ceea ce priveste utilizarea resurselor si, din punct de vedere al sponsorilor, implicarea acestora in eveniment, in conditiile diminuarii resurselor financiare, prin furnizarea de produse specifice domeniului lor de activitate, produse care sunt utilizate pentru premierea participantilor.

Campionatul European de Slamdunk care va avea loc in acest sfarsit de saptamana reprezinta o premiera europeana, organizarea acestuia fiind posibila datorita notorietatii evenimentului Sport Arena Streetball - un campionat de baschet 3 la 3, aflat in 2009 la cea de a cincea editie.

“Bugetul pe 2009 al Campionatului Sport Arena Streetball care cuprinde cinci etape lunare (mai, iunie, iulie, august si septembrie) se situeaza in jurul valorii de 100.000 euro. Costurile asociate evenimentului special - Campionatul European de Slamdunk, parte integranta a Sport Arena Streetball, se ridica la 15.000 - 20.000 euro”, completeaza Radu Petre.

La concursul de baschet 3 la 3 participa anual aproximativ 1.000 echipe a 3 jucatori si o rezerva. In acest an, participantii provin din 11 tari, inclusiv Romania, iar selectia acestora a fost realizata de francezul Kadour Ziani, cunoscut in lumea slamdunk-ului, care este co-organizator al evenimentului si care va fi prezent la Bucuresti.

In ceea ce priveste numarul de specatori, organizatorii asteapta intre 3.500 si 4.000 de participanti in baza sportiva Sport Arena din Politehnica - gazda evenimentului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri