Organizatorii sustin ca numarul de participanti si spectatori nu a fost influentat de criza financiara pe care o traversam si considera ca principalul motiv il constituie faptul ca participarea nu implica niciun fel de costuri, iar dorinta de a juca baschet la nivelul tinerilor este in continua crestere.

“Din punct de vedere al capacitatii Campionatului Sport Arena Streetball de a atrage sponsori, criza financiara a avut efecte majore asupra evenimentului nostru. Astfel, sponsorul principal al turneului nostru s-a retras cu numai cateva zile inainte de debutul din mai al sezonului 2009. Am fost astfel fortati sa reusim indeplinirea obiectivului nostru, acela de a depasi din toate punctele de vedere sezonul 2008, cu resurse financiare substantial diminuate”, declara pentru Wall-Street, Radu Petre, managing partner Sport Arena.

Eforturile au fost astfel concentrate in directia reducerii costurilor, a cresterii eficeintei in ceea ce priveste utilizarea resurselor si, din punct de vedere al sponsorilor, implicarea acestora in eveniment, in conditiile diminuarii resurselor financiare, prin furnizarea de produse specifice domeniului lor de activitate, produse care sunt utilizate pentru premierea participantilor.

Campionatul European de Slamdunk care va avea loc in acest sfarsit de saptamana reprezinta o premiera europeana, organizarea acestuia fiind posibila datorita notorietatii evenimentului Sport Arena Streetball - un campionat de baschet 3 la 3, aflat in 2009 la cea de a cincea editie.

“Bugetul pe 2009 al Campionatului Sport Arena Streetball care cuprinde cinci etape lunare (mai, iunie, iulie, august si septembrie) se situeaza in jurul valorii de 100.000 euro. Costurile asociate evenimentului special - Campionatul European de Slamdunk, parte integranta a Sport Arena Streetball, se ridica la 15.000 - 20.000 euro”, completeaza Radu Petre.

La concursul de baschet 3 la 3 participa anual aproximativ 1.000 echipe a 3 jucatori si o rezerva. In acest an, participantii provin din 11 tari, inclusiv Romania, iar selectia acestora a fost realizata de francezul Kadour Ziani, cunoscut in lumea slamdunk-ului, care este co-organizator al evenimentului si care va fi prezent la Bucuresti.

In ceea ce priveste numarul de specatori, organizatorii asteapta intre 3.500 si 4.000 de participanti in baza sportiva Sport Arena din Politehnica - gazda evenimentului.