Cel mai scump glob pentru decorarea bradului de Craciun a fost realizat de Hallmark Jewelers si ajunge la un pret de 91.000 de euro. Globul unic in lume este decorat cu aur, diamante si rubine, dupa cum informeaza World Records Academy.

Globul a fost sculptat din aur alb de 18 carate si incrustat cu 1.578 de diamante pe toata suprafata, conform World Records Academy.

Se remarca trei diamante care delimiteaza cele doua jumatati ale globului. De asemenea, el este inconjurat de doua inele, ale calor culoare rosie este data de 188 de rubine.

Globul este insotit de o cutie din lemn, lucrata manual, si este tinut intr-o cutie din sticla rezistenta, cu grosime de 6 milimetri si rame din otel.

Cutia beneficiaza de un sistem de alarma care declanseaza un zgomot asurzitor in cazul in care este sparta, dar si un sistem suplimentar in interior, care inunda magazinul de fum in cazul in care se declanseaza.

La realizarea celui mai scump ornament de Craciun s-a lucrat timp de un an de zile, doar pentru incrustarea diamantelor fiind necesare 130 de ore de munca.

Conceptul a fost realizat de catre Mark Hussy, proprietar al afacerii de familie Hallmark Jewelers, care declara: “Acesta este al doilea glob pe care il cream si, cu siguranta, cel mai valoros. Asa cum numele Faberge a devenit sinonim cu Oua de Paste, ne dorim ca numele nostru sa fie legat intotdeauna de Sarbatoarea de Craciun”.

Sursa foto: luxuo.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Deciziile lui Trump imping aurul la cote maxime