Artmark a pregatit o selectie speciala pentru licitatia din preajma Sarbatorilor Pascale, care va avea loc pe data de 25 martie. Pentru licitatie sunt pregatite 170 de opere de arta cu valori estimate intre 1.500 si 50.000 de euro ale unor pictori precum Theodor Aman, Camil Ressu, Gheorghe Petrascu sau Ion Tuculescu.
Alcatuirea loturilor Licitatiei de Primavara a fost realizata avand in gand apropierea Sarbatorilor Pascale. Cu aceasta ocazie, sectiunea Tezaur - cea care cuprinde opere valoroase ale celor mai apreciati maestri ai artei romanesti – s-a imbogatit cu picturi semnate de Camil Ressu, Gheorghe Petrascu, Dumitru Ghiata, Marius Bunescu, Ion Tuculescu, Corneliu Baba, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Ion Theodorescu-Sion, Eustatiu Stoenescu, Alexandru Ciucurencu si Horia Bernea.

Surpriza pe care o aduce prima mare licitatie Artmark in acest an este opera din secolul al XVII-lea, atribuita pictorului florentin Carlo Dolci, recunoscut pentru minutiozitatea sa in realizarea scenelor religioase. Pictura, o imagine devotional caracteristica in spatiul italian pentru perioada baroca, infatiseaza o frumoasa Fecioara, adorandu-si Pruncul, dovedind o preocupare pentru redarea in detaliu a corporalitatii lucrurilor, cu scopul obtinerii unor veridice experiente spirituale. Alaturi de alte piese importante de arta europeana, „Fecioara cu Pruncul” provine din colectia de pictura a familiei contilor austrieci Ehrlinghausen.

Operele pregatite pentru licitatia din 25 martie, in numar de aproximativ 170, sunt grupate in sectiunile: Academism – in premiera, Simbolism, Traditionalism, Modernism, Avangarda, Realism-Socialist – in premiera, Postmodernism, Contemporana, Europeana si Tezaur.

Acestea se pot vizualiza pe site-ul Artmark, platforma care permite inregistrarea de oferte online (pana in ziua licitatiei, la ora 12.00), dar si alcatuirea de liste de opere preferate si trimiterea lor catre prieteni.

Sistemul de ofertare online este o forma de participare in lipsa la licitatie, similar cu cel al ofertei scrise (care ramane functional si se face completand un formular si inmanandu-l reprezentantilor Casei, cu cel putin o ora inaintea evenimentului).

Licitatia de Primavara va fi a doua licitatie de arta Artmark transmisa in direct pe Internet, putand fi urmarita de participanti si spectatori de pretutindeni, joi, 25 martie, incepand cu ora 19:30, pe site-ul http://tv.artmark.ro.

Cititi si articolul Investitii in obiecte de arta: Unde plasam banii in 2010


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Setari Cookie-uri