Editia tematica din luna mai Artmark ofera pasionatilor mediului acvatic o colectie de aproximativ 125 de peisaje marine, semnate de nume importante ale artei romanesti.
Una dintre operele remarcabile ale Licitatiei de Marine este pictura „La marginea lacului”(foto), de Kimon Loghi, un ilustru reprezentant al Art Nouveau-ului in spatiul romanesc. Lucrarea marcheaza momentul preocuparilor inovatoare in arta de la inceputul secolului al XX-lea, iconografia sa fiind una specifica confluentei de stiluri existente in pictura europeana din preajma anului 1900.

Licitatia de Marine cuprinde patru opere semnate Gheorghe Petrascu, o acuarela si trei uleiuri pe placaj, reprezentand peisaje la malul marii, pe coasta Dobrogei, a Bretaniei sau in Venetia: Dupa-amiaza la Eforie (estimare: 3.000 - 5.000 euro), Tarm, catre asfintit (estimare: 18.000 - 25.000 euro), Venetia (estimare: 25.000 - 30.000 euro) si Peisaj la Roscoff (estimare: 28.000 - 35.000 euro).

Marinele au constituit o tema predilecta pentru Petrascu, asupra careia s-a aplecat de-a lungul intregii sale activitati artistice si care a ramas in constiinta publicului legata de numele sau.

O alta prezenta remarcabila in aceasta editie tematica este artistul Eugen Voinescu, pictor si diplomat al secolului al XIX-lea si elev al lui Ivan Aivazovsky, celebrul pictor rus de marine si scene de coasta.

Cele doua peisaje marine scoase la licitatie sunt caracteristice pentru stilul si virtuozitatea tehnica de factura romantica, dobandite pe filiera scolii rusesti de pictura.

Licitatia va avea loc pe 25 si 27 mai, iar loturile licitatiei se pot vizualiza pe site-ul Artmark, pana in ziua licitatiei, la ora 12.00.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri