Carte despre bunele practici din industria ospitalitatii

"Povestiri carciumaresti" este titlul celei mai recente carti despre dedesubturile restaurantelor lansata la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro. Autorii - jurnalista Alina Matei si somelierul Sergiu Mihail Nedelea - realizeaza in acest volum nu doar o incursiune in "bunele" sau "mai putin bunele" practici din industria ospitalitatii de la noi: cartea reprezinta atat o colectie de "legende urbane" demontate sau explicitate, cat si exemple de studii de cazuri de succes.
Sunt abordate aspecte din interactiunea cotidiana a clientului cu restaurantele (personaje precum "carciumarul comunist", "ospatarul indolent", un dictionar de termeni uzuali, o discutie despre marimea si necesitatea tips-ului, un cod de bune purtari ale clientului si ospatarului, cateva conflicte uzuale si cele mai bune cai de rezolvare ale lor sau metode de gestionare si de motivare ale resursei umane in localuri.

Autorii realizeaza si o serie de interviuri exploratorii cu managerii unor "retete de succes": de la restaurante-obiectiv turistic, precum "Caru cu Bere", la restaurante de retea precum "La Mama", restaurante "de cartier" sau restaurante de familie, ca "Violeta's Vintage Kitchen", firme specializate in catering ori restaurante de hotel.

Cartea, aparuta la Editura Business Adviser, costa 30 lei si va fi disponibila, pentru inceput, sub forma de oferta speciala la abonamentele editiei tiparite a revistei Vinul.Ro.

Cititi si articolul Somelierii in Romania: Gustul unui business de nisa


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri