Cicloteque a deschis doua noi centre de inchiriere de biciclete in parcurile Tineretului si Herastrau, in urma cresterii numarului de utilizatori de biciclete in Capitala, in cei doi ani de functionare.

Investitia totala in deschiderea celor doua centre a fost de 150.000 de euro, iar suma provine in totalitate de la partenerul proiectului, UniCredit Tiriac Bank.

“Suma aceasta acopera deschiderea celor doua noi centre de inchiriere biciclete din parcurile Tineretului si Herastrau, achizitionarea bicicletelor si accesoriilor necesare, functionarea centrelor, instalarea unor rasteluri pentru parcarea in siguranta a bicicletelor, precum si organizarea unor evenimente de promovare a mersului pe bicicleta”, a declarat, pentru Wall-Street, Anamaria Bogdan, manager comunicare Mai Mult Verde, asociatia care a demarat acest proiect in urma cu doi ani.

De asemenea, Anamaria Bogdan spune ca aceasta activitate nu este generatoare de profit, astfel, nu se pune problema unei recuperari a investitiei, iar sumele rezultate din inchirierea biciletelor sunt mici, neacoperind nici macar cheltuielile centrelor.

Factorii care au contribuit la extinderea retelei Cicloteque au fost cresterea numarului utilizatorilor de biciclete in cei doi ani de functionare si dorinta de a oferi locuitorilor Capitalei un sistem de inchiriere a bicicletelor similar celor din Viena sau Paris.

Aceste doua centre noi dau posibilitatea ca bicicletele sa fie inchiriate dintr-un centru si returnate in alt centru, iar inchirierea si rezervarea bicicletelor se poate face online, pe site-ul Cicloteque. In plus, sistemul de inregistrare a utilizatorilor este nou, iar membrii primesc chiar si un card.

In anul 2009, numarul utilizatorilor bicicletelor Cicloteque a ajuns la 8.000, de trei ori mai mare decat in 2008, iar numarul orelor de inchiriere a crescut la 30.000.

“Noi speram ca numarul celor care vor inchiria biciclete va creste din nou, cele doua noi centre contribuind la aceasta”, adauga Anamaria Bogdan.

Mai mult decat atat, cei de la Mai Mult Verde intentioneaza sa inaugureze si alte centre de inchiriere de biciclete, chiar si in alte orase, iar pentru cladirile de birouri si hoteluri urmeaza sa puna la dispozitia angajatilor sau clientilor statii cu biciclete Cicloteque pe care sa le foloseasca pentru deplasarea prin oras.

Sursa foto: maimultverde.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Nou acces la statia Tineretului dupa mai bine de doi ani de lucrari