Conform topului realizat de Forbes, Shia LaBeouf (foto) este, pentru al doilea an consecutiv, cel mai profitabil actor de la Hollywood, aducand studiourilor un profit mediu de 81 de dolari, pentru fiecare dolar pe care acestea le-au cheltuit pentru el. Actorul este cunoscut publicului pentru pelicule precum Transformers, cu incasari de 833 milioane de dolari in 2009 si pentru al patrulea film Indiana Jones care a avut incasari de 790 milioane de dolari in anul 2008.

Pe pozitia a doua in top se claseaza actrita Anne Hathaway, care a adus studiourilor de productie, pentru fiecare dolar cheltuit cu ea, o medie de 64 de dolari. Situarea sa pe locul doi in top se datoreaza filmului Alice in Wonderland, cu incasari totale de 1 miliard de dolari.

Cunoscut pentru rolul principal din Harry Potter, cu vanzari totale de 5,4 miliarde de dolari pentru intreaga serie, Daniel Radcliffe este pe a treia pozitie in topul celor mai profitabili actori. El a reusit sa aduca studiourilor de productie 61 de dolari pentru fiecare dolar primit, chiar daca cresterea graduala a salariului sau a reprezentat o gaura in bugetul filmului.

El este urmat pe locul patru de Robert Downey Jr., care a avut roluri principale in unele dintre cele mai profitabile filme produse in ultimii doi ani. Printre acestea se numara Sherlock Holmes, cu incasari de 517 milioane de euro si Iron Man 2, care a adus 622 milioane de dolari.

Citeste si:

Urmatoarea actrita in topul Forbes este Cate Blanchett urmata pe locul sase de Jennifer Aniston si Meryl Streep, ambele aducand un profit de 21 de dolari pentru un dolar castigat.

Sursa: Forbes

Sursa foto: Cinemagia.ro