Sa luam om normal la cap. Intra omu’ la Silviu’s si gaseste restaurantul gol. Dar gol gol, nu cu doi, trei clienti rataciti pe ici, pe colo. Vine a doua oara, la fel! Vine a treia oara, la fel! Vine a patra oara, la fel! Si ce face atunci? Pleaca repede, pentru ca daca e un om care judeca normal, se gandeste ca e ceva in neregula si nu vrea sa fie chiar el cel care sa afle ce.
Asa am facut si eu la ultimele patru ajungeri acolo. Cu cateva zile in urma, ma duc din nou, a cincea oara. Si, ce sa vezi ? Restaurantul gol-golut! Am ramas, totusi, pentru ca voiam sa scriu despre el. Si, mai ales, pentru ca muream de curiozitate sa aflu ce si cum se mananca intr-un restaurant gol-golut.

Pentru foarte putinii cititori care nu stiu asta, Silviu’s e un restaurant faimos din Cotroceni. E faimos pentru ca arata ca un muzeu. Poate de aceea multi il confunda, la inceput, cu Museum, un restaurant care e alaturi, dar care nu arata ca un muzeu. Uitati-va la poze! Curatenia nu se vede bine in poze, insa va asigur ca e la ea acasa la Silviu’s. Si gradina e foarte frumoasa.

Dar sa vedem ce mai face omul nostru normal la cap. Deschide meniul, si ce vede? 15 pagini cu toate bunatatile pamantului, transcrise in « Italian style », in cea mai mare parte. Le numara si ii ies vreo 96. « Mai, sa fie... » - isi zice omul normal la cap. « Un bucatar care sa stie a face bine nu 96, ci 66 din felurile astea e greu de gasit. Chiar si pentru 36, nu 66! Si, daca il gasesti, cred ca trebuie sa-i platesti vreo 2 – 3,000 de Euro pe luna. Plus taxele.

Dar unul ca asta nu sta intr-un restaurant gol, chiar daca ii platesti si mai mult de atat, are si el orgoliul lui. Si, apoi, o sa ceara tot timpul carne si legume proaspete, ca nu isi strica el reputatia cu congelate de la supermarket. Si, ca sa tii produse proaspete pentru 96 de feluri, cand clientii sunt atatia cati se vad... ceva nu se potriveste aici! Ori nu-l plateste cu 2,000, ci cu 500, ori nu foloseste camere frigorifice, ci congelatoare, ori si una si alta... Ori Silviu asta aduce bani de acasa in fiecare luna, si nu asa, cu miile, ci cu zecile de mii... »

Asa m-am gandit si eu zilele trecute, cand am intrat la Silviu’s si nu am mai iesit, ca sa pot scrie articolul. Am sperat pana in ultima clipa ca ultima ipoteza sa fie cea adevarata. Aceea cu zecile de mii, adica. Insa n-a fost sa fie asa! Nu mai scriu ce am luat. Au fost comune si unele chiar banale. Asa cum cred ca sunt si cele mai multe din restul de 90 de feluri din care nu am gustat si din care nu cred ca voi gusta in urmatorii ani. Daca Silviu (presupunand ca exista asa ceva) isi inchipuie ca multi oameni vor bate drmulul pana acolo doar ca sa-i vada muzeul, cred ca si-a facut un calcul riscant.

Stiu oameni care se duc la Silviu’s cand le vine vreo « delegatie ». Si se mai duc cativa doctori si profesori de la Facultatea de Medicina, din apropiere. Rectorul e unul dintre ei. Insa nu cred ca acestia reusesc sa-l aduca « pe plus » pe Silviu. Poate doar daca ii pica multe nunti si cumetrii... Noi am contribuit cu vreo 250 de lei la P&L. De dragul cititorilor, pentru ca muzeul il mai vazuseram deja, de cateva ori.

Inca o data m-am convins ca patronii bucuresteni de restaurante sunt oameni deosebiti. Foarte deosebiti! De oamenii normali la...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri