O suta de lucrari de pictura si grafica semnate de cei mai cunoscuti artisti romani vor fi scoase la licitatie pe 16 decembrie in cadrul Licitatiei de Iarna 2010, organizata de Casa Artmark. Operele vor fi scoase la vanzare printr-un sistem Duplex, care permite participarea la licitatatie simultan din Bucuresti si Sibiu.
Estimate la o valoare de peste 1milion de euro, lucrarile vor fi licitate simultan in Bucuresti si in Sibiu, printr-un sistem electronic performant care le va permite participantilor la licitatie sa ii urmareasca in timp real pe „concurentii” aflati in cealalta sala. Licitatia de Iarna 2010, organizata in sistem duplex, vine ca un raspuns la interesul in crestere al colectionarilor si investitorilor din marile orase ale tarii.

Pentru cei din Sibiu, Artmark organizeaza acum, in parteneriat cu Muzeul National Brukenthal, cea de-a doua licitatie desfasurata in acelasi timp in doua sali din orase diferite.

Licitatia va scoate spre vanzare aproape 100 de opere de pictura si grafica, reprezentand multe dintre directiile importante pe care le-a luat arta romaneasca de la inceputul secolului al XX-lea si pana in anii '60-'70. Lucrarile poarta semnaturile unora dintre cei mai cunoscuti artisti romani precum: Grigorescu, Pallady, Tonitza, Petrascu, Bancila, Iser, Ghiata, Mützner, Steriadi, Ciucurencu, Bernea sau Pacea.

Vedetele evenimentului vor fi tablourile " Pastorita" a lui Nicolae Grigorescu, estimat la o valoare intre 60.000 - 80.000 euro, "Noapte la Stefanesti" (foto), semnat Ion Tuculescu, estimat la o valoare de aproximativ 100.000 euro, trei opere exceptionale semnate Theodor Pallady si alte trei ale lui Nicolae Tonitza.

Licitatia de Iarna 2010 este o oportunitate extraordinara pentru publicul iubitor de arta, atat din Bucuresti cat si din Sibiu, de a admira o colectie de lucrari remarcabile. Acestea vor fi expuse in capitala intre 9 si 11 decembrie, la Hotelul Marriott, dupa care expozitia se va muta la Sibiu, la Palatul Brukenthal, in perioada 12 - 14 decembrie.

Licitatia de Iarna 2010 se va desfasura simultan joi, 16 decembrie, la Hotelul J. W. Marriott Bucuresti si la Hotelul Hilton Sibiu. Evenimentul marcheaza si doi ani de existenta Artmark, casa de licitatii care controleaza deja aproximativ 70% din piata de arta din Romania (tranzactii publice).

Citeste si despre prima licitatie de arta organizata in sistem duplex in Romania: Licitatia de Toamna Artmark: Spectacolul Bursei Romanesti de Arta X 2
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri