Povestea Madame Lucie este o idee mai veche a lui Alexandre Gorj, un tanar francez de origine romana, pregatita in detaliu timp de un an.

„Mama mea a inspirat crearea acestui business si a dat numele afacerii. In urma cu 4-5 ani, cand inca ma aflam in Franta – unde am plecat cu familia cand aveam 2 ani – i-am facut cadou mamei mele, pasionata de produsele de cofetarie, un curs de facut macarons”, povesteste Gorj.

In urma cu doi ani, tanarul s-a intors in Romania si a inceput sa lucreze pentru retailerul francez de articole sportive Decathlon. Dupa patru luni, acesta si-a dat demisia si a inceput sa se gandeasca la propriul business, astfel ca in luna mai a anului trecut a deschis si primul laborator de cofetarie in Bucuresti.

A angajat personal calificat, pe care l-a pregatit insasi mama sa. Reteta de macarons a fost testata si rafinata in timp, pentru a face diferenta intre brandul Madame Lucie si alte produse similare.

Desi Alexandre Gorj prefera ca reteta lor sa ramana confidentiala, la o cautare online aflam ca prajiturile macarons se fac din bezea si o crema speciala.

Citeste si:

Businessul Madame Lucie – Boutique de gateaux a depasit bugetul estimat de antreprenorul de origine romana, care estimeaza ca pana in vara acestui an sa fie amortizata investitia.

Magazinul, deshis in decembrie 2010, in zona Piata Dorobantilor, constituie o alternativa la cofetariile clasice, in care se gasesc, in afara de macarons, prajituri celebre in toata lumea - cupcakes, cheesecake, carrot cake, mousse au chocolat, tarte cu fructe, prajituri cu iaurt, tarte cu lamaie verde si busuioc, bredele (biscuiti din Alsacia).

Preturile prajiturilor variaza intre 8 si 12 lei.

In plus, Madame Lucie ofera si ceaiuri, cafea si sampanie. In 2011 urmeaza sa fie deschis un alt magazin, unde vor fi servite si diverse mancaruri tipic frantuzesti.

Boutique-ul are ca obiectiv sa faca cunoscut conceptul de macaroni, iar in acest sens, metodele de promovare utilizate de Alexandre Gorj pentru a crea un brand pe piata locala sunt strans legate de marketingul viral.

Credit foto: Bogdan Fundali