Romanii vor cheltui peste 40.000 de euro pentru comenzile online de flori pentru Valentine’s Day, potrivit estimarilor grupului FlorideLux.ro, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profil.
"Apreciez ca vanzarile online de flori pentru Ziua Indragostitilor sa ajunga in acest an undeva la peste 40.000 de euro. Este greu de apreciat un nivel exact al vanzarilor, in conditiile in care nu exista o statistica referitoare la numarul total de florarii online", a declarat Marius Dosinescu (foto), director de dezvoltare in cadrul grupului FlorideLux.ro, care opereaza magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro si www.coroane.ro.

Estimarea prinvind vanzarile online de flori pentru Valentine's Day este data la nivelul principalilor jucatori prezenti pe piata.

Valoarea medie a comenzilor pentru aceasta perioada se va ridica la aproximativ 70 de euro, in crestere cu 50% fata de cea inregistrata in restul anului. Cele mai cumparate flori vor fi trandafirii si cele specifice primaverii.

"Valoarea medie a comenzilor va creste cu cel putin 40% - 50% fata de media obisnuita, de 45 de euro, prin adaugarea de cadouri, cum ar fi jucariile de plus, sampaniile sau vinurile speciale, fiind o perioada foarte buna din acest punct de vedere. Totusi, observam si o crestere a comenzilor de valori mari si foarte mari, cum ar fi 101 de trandafiri sau chiar 1.001 de trandafiri, un produs unic pe piata de flori online", a adaugat Dosinescu.

Cu ocazia Valentine’s Day, compania estimeaza vanzari de peste 4.000 de euro, in crestere cu 150% fata de aceeasi perioada a anului trecut. "In acest an, comenzile de Ziua Indragostitilor au inceput sa vina inca din 25 ianuarie, astfel incat in prezent avem deja vanzari de aproximativ 1.800 de euro, iar in ultimele zile observam o crestere semnificativa a comenzilor", a explicat Dosinescu.

Grupul FlorideLux.ro a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de aproximativ 275.000 de euro, in crestere cu aproape 40% fata de anul precedent, iar pentru acest an, reprezentantii companiei estimeaza un business de aproape 500.000 de euro. Floridelux.ro are cea mai mare pondere in totalul cifrei de afaceri a grupului, de aproximativ 65%, in timp ce www.brazidecraciun.ro are o pondere de 25%, iar www.coroane.ro contribuie cu 10%.

Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri de 500.000 de euro, care cuprinde atat vanzarile B2B, cat si vanzarile B2C.

Cea mai mare comanda inregistrata la nivelul grupului in 2010 a fost de circa 20.000 de euro, prin care o persoana juridica a achizitionat peste 700 brazi in ghiveci.

Pentru acest an, grupul isi mai propune sa lanseze alte doua magazine online pe piata locala, www.DecoratiunideCraciun.ro si www.GradinideLux.ro, precum si sa extinda reteaua de florarii traditionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri