Teodor Ancuta va raspunde intrebarilor despre Bursa de la Sibiu

In cadrul rubricii Live Wall-Street de peste doua saptamani, Teodor Ancuta, presedintele director general al Bursei Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu, va discuta cu cititorii Wall-Street despre evolutia BMFMS, piata derivatelor si a marfurilor, raspunzand la toate intrebarile despre institutie si despre ringul bursier de la Sibiu.

Teodor Ancuta este membru fondator si Presedinte - Director General al Bursei Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu din 1994, cariera sa in aceasta institutie debutand odata cu infiintarea acesteia.
Din 1998 pana in 2002 Ancuta a fost participant in grupuri de redactare a proiectelor de acte normative in domeniul pietelor financiare (Legea nr.129/2000 privind bursele de marfuri si Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.27/2002 privind pietele reglementate de marfuri si instrumente financiare derivate), iar din 2002 a fost un participant activ la finalizarea legislatiei secundare privind piata de capital.

Dupa absolvirea Facultatii de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, in 1972, pana la infiintarea BMFMS, Teodor Ancuta a ocupat diverse functii de conducere in entitati economice.

Dintre studiile si specializarile din domeniul bursier, cele mai importante au fost cursurile de specializare pentru bursele de marfuri si derivate – Chicago 1997 si cursul de specializare tranzactii cu instrumente financiare derivate cu experti americani, membri ai Chicago Board of Trade si Chicago Mercantile Exchange, in acelasi an.

O alta ocpuatie a presedintelui BMFMS a fost aceea de scriitor. Din 1997 pana in 2003, Ancuta a fost autor si coautor a 6 carti din domeniul pietelor de capital, printre care “Futures si Options – Manualul brokerului”, sau “Curs pentru operatorii din pietele derivate Futures si Options”.

Va invitam sa trimiteti pana joi, 24 aprilie, intrebarile si subiectele de discutie pentru Teodor Ancuta, care ne va raspunde in editia Live Wall-Street de peste doua saptamani, completand chestionarul de mai jos sau trimitand un email la adresa redactie@wall-street.ro.

Nume:

Email:

Intrebare:


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Live »Setari Cookie-uri