Capacitatea de a conduce bine un business vine in acelasi timp din constructia interioara dar si din lucruri invatate in timp. Ultima parte depinde exlusiv de dorinta fiecarui manager de a isi imbunatatii stilul de conducere, About.com recomandand cativa pasi care pot fi aplicati rand pe rand
1. Selecteaza cei mai buni oameni. Ca manager, rezultatele tale vor fi influentate de cei care fac parte din echipa pe care o conduci. Cu cat membrii echipei vor fi mai buni, cu atat ehipa va avea rezultate mai bune, iar datoria unui manager bun este in primul rand de a construi cea mai buna echipa. (citeste si Cum se construieste o echipa de succes).

2. Fii un factor motivator. Actiunile se intreprind numai pentru consecintele pe care le vor avea. Cateodata este vorba de urmarile neplacute care pot avea loc daca actiunile nu sunt intreprinse, dar cu toate acestea, marea majoritate a actiunilor sunt realizate avand o motivatie pozitiva in spatele lor.

Aceeasi situatie se intalneste si la locul de munca. Angajatii vor da tot ce este mai bun in ei pentru un salariu mai bun sau pentru prestigiu. Alteori, isi vor indeplini doar sarcinile bine stabilite, si de multe ori fara a incerca sa fie mai buni, fiindca doresc sa isi ia salariul fara sa depuna un efort considerabil.

Oricare din aceste doua situatii sunt datorate managerului. In primul rand, selectia ii apartine, iar in al doilea rand, elementele de motivare a angajatilor sunt in mainile sale. O buna cunoastere a angajatilor si a motivatiilor acestora poate duce la rezultate mai bune ale echipei.

3. Construieste o echipa. Selectia a fost realizata, fiecare membru al echipei are o calificare inalta si toti stiu exact ce trebuie sa faca. Aici intervine rolul managerului care trebuie sa faca o echipa dintr-o multime practic de angajati foarte buni.

4. Fii un lider, nu doar un manager. Echipa este deja formata din cei mai buni oameni, motivarea fiecaruia a fost facuta si totusi parca lipseste ceva. Motivarea echipei este lipsita de sens fara o directie, un tel care merita si trebuie atins si care ii va face pe membrii echipei sa fie mai buni.

5. Imbunatateste-ti comunicarea. Explicarea obiectivelor sau motivarea angajatilor nu pot fi realizate fara o comunicare exceptionala, care poate fi imbuntatita prin cursuri de specialitate in cazul in care aceasta nu este dintre cele mai bune. De asemenea, intocmirea unui plan de comunicare este recomandata.

6. Gestioneaza bine fondurile. O companie trebuie sa fie profitabila. Chiar daca nu conduci finantele intregii companii, gestionarea eficienta a fondurilor si a cheltuielilor departamentului pe car il conduci va avea efecte pozitive asupra intrugului business.

7. Fii si un manager al timpului. Una din cele mai mari dorinte ale unui manager este sa aiba mai mult timp. Cu cat vei gestiona mai bine timpul, atat al tau cat si al celorlalti, va creste si eficienta ta si a echipei.

8. Incearca sa fii mai bun. Nu acorda atentie membrilor echipei pana in momentul in care sa uiti de propria persoana. Sigur exista cateva lucruri de imbunatatit si la tine, iar aflarea acestora si apoi a modalitatilor prin care poti sa le imbunatatesti te va face un manager mai bun.

9. Practica etica managementului. Situatiile celor intalnite in cazul Enron pot fi repetate si la un nivel mai mic. Iar urmarile vor fi cu siguranta aceleasi.

10. Ia o pauza. Eficienta scade direct proportional cu acumularea stresului. Tolerenta scade, iti pierzi firea mai des si in curand o sa ajungi un sef pe care toata lumea il va evita. Acestea sunt doar cateva din semnele ca o pauza este necesara. Astfel iti vei reincarca bateriile pentru o noua perioada intensa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Management »



Setari Cookie-uri