Businessday.ro se intreaba daca ar fi bine ca statul sa poata interveni pe piata carburantilor. Romania isi asigura 35-40% din consumul de carburanti din productia interna, restul de 60-65% fiind acoperit prin importuri. Cum Petrom este singura companie care exploateaza resursele de petrol aflate de pe teritoriul tarii, rezulta ca este si singura companie care ar putea vinde carburantii la un pret neinfluentat de cotatiile internationale.

• Pentru majoritatea dintre noi locuinta reprezinta cea mai costisitoare investitie. Dar in acelasi timp locuinta este un vis la a carui implinire tinjim mereu, indiferent in ce etapa a vietii suntem, scrie Dan Ioan Popp, pe blogul sau.

• Statul nu poate micsora pretul benzinei pentru ca a cedat resursele de petrol. Cat adevar si cata minciuna este in aceasta afirmatie? Citeste mai multe detalii pe riscograma.ro.

• Informatizarea activitatii institutiilor publice este o masura sigura de eficientizare, de diminuare a birocratiei si de reducere a coruptiei. 8 milioane de euro, bani europeni nerambursabili, au fost atrasi pentru informatizarea in termen de 2 ani a activitatii a doua institutii foarte importante:. E vorba despre sistemul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si despre sistemul Casei Nationale de Pensii. Contractele de finantare din fonduri structurale au fost semnate de cei beneficiari in 7 si, respectiv, 9 martie 2011, anunta Andreea Paul Vass pe blog.

computerblog.ro scrie despre noi tendinte in securitatea IT. Serviciile de securitate bazate pe cloud vor avea tot mai mare succes. Securitatea pentru dispozitive mobile nu are legatura doar cu terminalele, ci poate fi un factor de protectie pentru reteaua companiei. Telefoanele sunt acum si computere, sunt solutii de stocare a datelor, pot avea aplicatii si chiar executabile la bord.