Comportamentul dezvaluit de investigatia jurnalistilor Sunday Times, daca ar fi fost unul real si s-ar fi petrecut in Romania, ar fi constituit o incalcare severa a codului de etica al Asociatiei Registrul Roman de Lobby (ARRL), potrivit unui comunicat al asociatiei.
Europarlamentarul Adrian Severin, care potirivt unei anchete Sunday Times ar fi cerut 12.000 de euro pentru activitati de lobby, ar fi incalcat codul de etica al ARRL care prevede urmatoarele:

• ca lobbyistii sa actioneze cu onestitate si integritate;
• sa nu exercite o influenta nepotrivita si ilicita, si sa nu se ofere sau sa dea, direct sau indirect, recompense materiale sau financiare angajatilor, persoanelor oficiale sau reprezentantilor institutiilor publice;
• sa nu ofere sau sa creeze in mod intentionat o impresie gresita asupra statutului lor sau a naturii solicitarii lor adresate institutiilor publice;
• sa nu actioneze in niciun mod care ar putea submina increderea publica in procesul democratic guvernamental si parlamentar.

”Doresc sa subliniez ca investigatia Sunday Times este un demers jurnalistic, şi nu unul de lobby, fiind implicati lobby-isti falsi. Lobby-ul, atunci cand este practicat cu profesionalism, este o activitate etica si transparenta si este o parte importanta a democratiei, dand posibilitatea factorilor de decizie sa ia decizii informate, dupa ce au consultat toate partile implicate: societate civila sau mediu de afaceri, sindicate sau patronate,” a declarat Laura Florea, Presedinte ARRL.

ARRL a fost infiintata in iunie 2010 si isi propune sa promoveze si sa asigure autoreglementarea activitatilor de pe piata de lobby.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri