Lobby-istii, despre cazul Severin: E o incalcare a codului nostru de etica

Comportamentul dezvaluit de investigatia jurnalistilor Sunday Times, daca ar fi fost unul real si s-ar fi petrecut in Romania, ar fi constituit o incalcare severa a codului de etica al Asociatiei Registrul Roman de Lobby (ARRL), potrivit unui comunicat al asociatiei.

Europarlamentarul Adrian Severin, care potirivt unei anchete Sunday Times ar fi cerut 12.000 de euro pentru activitati de lobby, ar fi incalcat codul de etica al ARRL care prevede urmatoarele:

• ca lobbyistii sa actioneze cu onestitate si integritate;
• sa nu exercite o influenta nepotrivita si ilicita, si sa nu se ofere sau sa dea, direct sau indirect, recompense materiale sau financiare angajatilor, persoanelor oficiale sau reprezentantilor institutiilor publice;
• sa nu ofere sau sa creeze in mod intentionat o impresie gresita asupra statutului lor sau a naturii solicitarii lor adresate institutiilor publice;
• sa nu actioneze in niciun mod care ar putea submina increderea publica in procesul democratic guvernamental si parlamentar.

”Doresc sa subliniez ca investigatia Sunday Times este un demers jurnalistic, şi nu unul de lobby, fiind implicati lobby-isti falsi. Lobby-ul, atunci cand este practicat cu profesionalism, este o activitate etica si transparenta si este o parte importanta a democratiei, dand posibilitatea factorilor de decizie sa ia decizii informate, dupa ce au consultat toate partile implicate: societate civila sau mediu de afaceri, sindicate sau patronate,” a declarat Laura Florea, Presedinte ARRL.

ARRL a fost infiintata in iunie 2010 si isi propune sa promoveze si sa asigure autoreglementarea activitatilor de pe piata de lobby.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
REPORTAJ | Măsuri de protecție în hotelurile din Mamaia
Setari Cookie-uri