CME cumpara un distribuitor de filme si programe din Cehia si Slovacia

Central European Media Enterprises (CME), compania care detine Pro TV SA, va cumpara distribuitorul de filme si programe de divertisment Bontonfilm, cu operatiuni in Cehia si Slovacia, potrivit unui anunt al companiei.

Actionarul majoritar al Bontonfilm este, in prezent, fondul de investitii Bancroft, care mai detine participatii in companii din estul Europei.

Achizitia Bontonfilm este in linie cu strategia CME de a-si intari pozitia ca una din cele mai mari companii media integrate pe verticala din Europa Centrala si de Est, care produce si distribuie continut audiovizual pentru cinema, home entertainment, televiziune si new media, se arata in anuntul companiei.

Bontonfilm a realizat venituri de circa 37 milioane de dolari in 2010 si un profit EBITDA de aproximativ 2,6 milioane de dolari. CME va plati pentru achizitia Bontonfilm o suma initiala de 11 milioane de dolari si va asigura o rezerva de licihiditati a companiei de circa 2 milioane de dolari. O suma aditionala, in valoare de maximum 1,5 milioane de dolari, ar putea fi platita actualilor actionari in decembrie 2011, in functie de EBITDA inregistrat de Bontonfilm in 2010, nivelul lichiditatii businessului si alti indicatori financiari. Tranzactia are nevoie de aprobarea institutiei antimonopol din Cehia si se estimeaza ca va fi finalizata in cel de-al doilea trimestru al anului.

“Bontonfilm este un business profitabil, generator de lichiditati, care va avea un impact imediat asupra balantei financiare a CME”, a spus Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME. “Aceasta achizitie vine in completarea operatiunilor de televiziune pe care le detinem in Cehia si Slovacia. Ne va permite sa maximizam valoarea bibliotecii de programe din cele doua piete si sa sporim veniturile si EBITDA ale Media Pro Entertainment”.

CME este o companie de media prezenta in sase tari din Europa Centrala si de Est, cu o audienta cumulata de 50 de milioane de persoane. In Romania, CME detine posturile de televiziune PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania.

Bancroft este un fond de investitii cu participatii in companii din estul Europei. In iulie 2010, Bancroft a achizitionat o participatie semnificativa in Dumagas Transport, unul din liderii transporturilor rutiere din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri