Citeste care sunt cele mai importante articole de astazi de pe blogurile de business.
Potrivit datelor BNR, soldul creditelor acordate populatiei era de aproximativ 100 miliarde lei la sfarsitul lunii februarie, suma din care 35% reprezinta creditele in lei, iar 65% creditele in valuta. In acelasi timp, depozitele populatiei la banci totalizeaza peste 105 miliarde lei, ceea ce inseamna ca volumul depozitelor este usor mai mare decat cel al creditelor, scrie Businessday.ro. Cum stau lucrurile pe judete?

In totalul soldului de credite, capitala are o pondere de 33,8%, topul primelor 5 pozitii fiind completat de judetele Cluj (4,7%), Constanta (4,5%), Timis (3,8%) si Iasi ( 3,75%).

Razvan Pascu ne prezinta impresii de calatorie din Stockholm. Concluzia? Serviciile sunt destul de scumpe. Spre exemplu, la cele 3 hosteluri la care s-a cazat in Suedia tariful nu includea prosop sau asternuturi pentru camera dubla si nu a gasit un tarif mai mic de 70 euro/noapte pentru o astfel de camera.

"Facebook este de neoprit in Romania. Ca mai peste tot, de altfel", scrie Cristian Manafu pe blogul sau. Reteaua de socializare trecut in numai 4 luni de la 2 milioane la 3 milioane de utilizatori, potrivit celor mai recente statistici pentru social media in Romania.

Kingston anunta disponibilitatea cardurilor Kingston microSDHC din clasa 10, cu capacitati de 4GB si 8GB, care se alatura cardului de 16GB din clasa 10. Kingston va lansa in cel de-al doilea trimestru si cardurile cu o capacitate de 32GB. Cardurile din clasa 10 garanteaza o viteza de scriere minima de 10MB/s, informeaza Dan Dragomir.

Andreea Paul Vass scrie despre faptul ca la fiecare persoana ocupata din Romania, avem aproape 1,4 persoane inactive sau in somaj. Rata de ocupare a populatiei in varsta de 20-64 ani a fost de 62,3%, in trimestrul patru al anului 2010, la o distanta de 7,7 puncte procentuale fata de tinta nationala de 70% – stabilita in contextul Strategiei Europa 2020. Rata somajului a fost de 7,3%, cu 2,2 puncte procentuale sub media europeana de 9,5%.

Dan Popa explica de ce se vor scumpi alimentele, o evolutie ce nu ar trebui sa ne surpinda intrucat face parte din "circle of life". Revolutia industriala a dus la scaderea ponderii agriculturii in PIB, oamenii s-au dus sa construiasca fabrici si uzine pentru ca se alegeau cu mai multi bani. Pana cand s-au trezit ca mai nimeni nu se mai ocupa de agricultura, iar oferta in scadere abrupta, le scumpea mancarea.

In apropierea Romaniei se afla in faza in constructie sau de proiect mai multe reactoare nucleare rusesti, scrie Riscograma.ro. Primul reactor va fi terminat in 2016-2017, iar cel de-al doilea in 2018-2020, costurile celor doua unitati fiind estimate de 5 miliarde de dolari. Exista posibilitatea construirii altor doua reactoare, pana in 2025. Tipul reactorului: VVER 1200, adica un reactor cu apa sub presiune (apa este folosita si pentru racire și pentru moderarea reacției) iar combustibilul este uraniul slab imbogatit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri