Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrala si de Sud Est, deschide multiplexul cu numarul zece, la Braila, anunta compania.
Noul cinematograf are zece sali cu o capacitate de 2.135 de locuri si cinci proiectoare digitale. Odata cu deschiderea Cinema City Baia Mare, compania isi va extinde numarul de sali operate in Romania la 98.

Multiplexul este deschis in Promenada Mall, galeria comerciala a European Park Braila, proiect dezvoltat de fondul sud-african de investitii New Europe Property Investment (NEPI).

“Observam o crestere a cererii pe piata cinematografelor din Romania, unde in 2010 au fost vandute 6,8 milioane de bilete, mai mult cu 23% decat in 2009”, spune Nisan Cohen, deputy CFO al Cinema City.

In prezent reteaua Cinema City este prezent in noua orase – Bucuresti, Iasi, Timisoara, Pitesti, Bacau, Cluj, Braila, Baia Mare si Arad. Compania are peste 20 de contracte de inchiriere pentru cinematografe localizate in centre comerciale, care urmeaza sa fie deschise in urmatorii doi ani.

In acest an, Cinema City intentioneaza sa mai deschida 3-4 cinematografe.

Anul trecut compania a raportat pe plan local afaceri de 18,2 mil. euro, reprezentand 8% din cifra de afaceri a grupului. Cinema City a vandut in Romania 3,1 milioane de bilete.

Cinema City International, companie listata la bursa din Varsovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel si din Europa Centrala si de Est. Compania isi dezvolta reteaua pe o piata de peste 100 de milioane de locuitori, distribuita in sapte tari: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia si Romania.

Activitatea companiei incepe inca din 1929, in Israel. A urmat apoi extinderea in afara Israelului, cu primul multiplex al companiei deschis in Ungaria, in 1997.

Grupul Cinema City International are peste 4.000 de angajati in cele 7 tari unde detine retele de cinematografe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri