Consiliul de Administratie (CA) al TVR, reunit ieri, a hotarat ca televiziunea publica sa continue negocierile cu Liga Profesionista de Fotbal (LPF), pentru achizitionarea pachetului 9.
Conditiile in care TVR vrea sa achizitioneze drepturile de difuzare sunt: respectarea fixarii unui plafon maximal; acordarea unor conditii speciale de plata in primul an si acordarea unor conditii speciale de difuzare, potrivit unui comunicat al televiziunii.

La licitatia organizata la inceputul lui aprilie, primul pachet de difuzare a meciurilor din Liga 1 pentru sezoanele 2011-2014 a fost cumparat de RCS&RDS cu 13,2 milioane de euro (fara TVA). Romtelecom, a cumparat pachetul al doilea cu 12,9 milioane de euro (fara TVA), iar pachetul numarul 8 a fost cumparat de catre Antena TV Group (Antena 1, GSP TV Antena 2, Antena 3, Euforia TV) cu 10,5 milioane de euro.

CA al TVR votase initial ca televiziunea publica sa nu participe la licitatie, din cauza preturilor mari ale pachetelor de difuzare a meciurilor.

In urma deciziei de ieri, Alexandru Lazescu, Presedinte-Director General (PDG) al TVR, va continua negocierile si va semna contractul cu LPF, exclusiv pentru pachetul 9.

“CA al TVR a luat aceasta hotarare in virtutea faptului ca evenimentele sportive importante, nationale si internationale, sunt strategice pentru activitatea TVR, ca serviciu public de televiziune, care are misiunea sa serveasca nevoilor de informare, educare si divertisment ale unui spectru larg de public”, se mai arata in comunicat.

Cititi si: De ce nu au fost cumparate toate drepturile TV din Liga 1? Cum s-a ajuns aici

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri