Organizarea de evenimente, ocupatie preferata de femei

Femeile sunt cele mai interesate de specializarea in domeniul comunicarii prin participarea la cursuri de profil, reiese dintr-o statistica realizata in perioada ianuarie 2010 – martie 2011 de catre BiG Media Relatii Publice.

Potrivit studiului, din totalul participantilor la cursurile de comunicare si relatii publice organizate de agentie, 64% au fost de sex feminin. Femeile s-au dovedit a fi cele mai interesate de cursuri in domeniul comunicarii si in special de organizarea de evenimente, unde procentul de participare feminina a depasit 90%.

Numarul participantilor la studiu, respectiv cursantii din perioada ianuarie 2010 – martie 2011 a fost de aproximativ 600.

Profilul predominant la programele de comunicare si evenimente este constituit din femei cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani care activeaza deja in domeniul comunicarii sau lucreaza ca organizator de evenimente si doresc sa aiba o specializare recunoscuta. Cursurile preferate de barbati in proportie de 88% au fost cele de negociere si vanzari. Dintre acestia 74% au studii superioare si urmaresc imbunatatirea abilitatilor de comunicare.

Potrivit chestionarelor completate de participantii la curs, motivele inscrierii la cursurile de perfectionare sunt obtinerea unei diplome acreditate, reincadrarea intr-un alt domeniu, sau pur si simplu diversificarea cunostintelor personale. Peste 40% dintre participantii la cursurile deschise organizate de BiG Media Relatii Publice au sub 25 de ani, majoritatea fiind absolventi de studii superioare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri