Tribunalul Bucuresti a admis propunerea administratorului judiciar General Group Expert SPRL privind intrarea in faliment in procedura generala a debitoarei SC Catavencu SA, editorul Academia Catavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ului oficial al instantei.

Potrivit deciziei de marti a Tribunalului Capitalei, societatea va fi dizolvata si are urmatoarele obligatii: "sa predea gestiunea averii catre lichidatorul desemnat, in termen de zece zile de la notificarea deschiderii procedurii; sa depuna la dosarul cauzei, in termen de zece zile de la intrarea in faliment, actele si informatiile prevazute de art. 28 alin.1 din Legea 85/2006, cu exceptia celor prevazute de lit.e) si i) ale art.28 alin.1", informeaza Mediafax.

Totodata, Tribunalul a dispus intocmirea de catre administratorul judiciar si predarea catre lichidator, in termen de maximum zece zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora la data intrarii in faliment, cu indicarea celor nascute dupa deschiderea procedurii.

SC Catavencu SA, societatea care editeaza publicatia Academia Catavencu, face parte din grupul Realitatea - Catavencu.

In 3 martie 2010, Mircea Toma, unul dintre fondatorii Academiei Catavencu, declara ca 20-25 dintre persoanele care lucrau la publicatie au decis sa paraseasca ziarul si, impreuna, vor realiza "un Catavencu alternativ", un saptamanal de satira politica, care va aparea print si on-line. Acel grup de jurnalisti a lansat ulterior revista Kamikaze, intr-un tiraj de 60.000 de exemplare.

La Academia Catavencu au ramas, dintre fondatorii ziarului, Doru Buscu, Ioan T. Morar si Eugen Istodor.

Cititi si Ce optiuni are Academia Catavencu, in pragul falimentului


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »



Citeste si
Nicusor Dan: Absurd ca PMB sa intre in faliment