CNA retrage licentele Telesport si Vox News

Telesport si Vox News si-au pierdut licentele audiovizuale, dupa ce le-au fost retrase de Consiliul National al Audiovizualului, devenind astfel primele televiziuni de sport, respectiv stiri din audiovizualului romanesc care se inchid, relateaza Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a hotarat, pe 5 mai, in unanimitate, retragerea licentelor audiovizuale pentru mai multe televiziuni, printre care si Telesport si Vox News.

Ambele televiziuni si-au intrerupt total emisia mai mult de 90 de zile, fapt pentru care licentele lor audiovizuale au fost retrase de CNA in baza articolului 57 din Legea audiovizualului, potrivit caruia: "(1) Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: b) titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Societatea Telesport Intermedia SRL din Bucuresti, care opera licenta Telesport, a solicitat CNA un termen de intrerupere a emisiei de 90 de zile, care a expirat in aprilie 2011, fapt pentru care licenta televiziunii a fost retrasa.

Televiziunea Telesport a fost lansata pe 1 decembrie 2003, fiind detinuta si condusa la momentul respectiv de Horatiu Nicolau. Televiziunea a functionat ca televiziune pay-TV intre martie 2005 - septembrie 2006, iar in martie 2008 a fost cumparata de trustul Realitatea-Catavencu, controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

In aprilie 2009, licenta Telesport a fost recedata societatii Telesport Intermedia SRL.

Si televiziunea de stiri Vox News si-a pierdut licenta audiovizuala din cauza ca i-a expirat termenul de 90 de zile de intrerupere a emisiei.
Contactat de Mediafax, Bobby Paunescu a spus ca nici el, nici familia lui nu mai sunt actionari la Vox News, Radu Moraru fiind cel care detine televiziunea.

La randul sau, Radu Moraru a declarat ca va solicita o noua licenta audiovizuala de la CNA pentru reactivarea Vox News, daca va gasi "un parteneriat puternic".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Peste 500 de branduri boicotează Facebook, inclusiv Unilever și Coca Cola
Setari Cookie-uri