Central European Media Entreprises (CME), grupul american care detine compania Pro TV, a investit peste opt milioane de euro ca posturile Pro TV, Acasa TV si Sport.ro sa difuzeze stiri in format de inalta definitie (HD), a declarat Claudiu Paraschiv, head of TV technology al CME, in cadrul unui eveniment organizat de Asociatia pentru Comunicatii Digitale.
Investiile au inceput din 2006, dupa ce in 2005 conducerea companiei de televiziune a hotarat ca toate echipamentele ce urmau sa fie inlocuite sa fie HD.

Daca opt milioane de euro a fost investitia doar in productia de stiri HD, in schimb suma totala pentru ca Pro TV, Acasa TV si Sport.ro sa emita in format de inalta definitie a fost de peste 15 milioane de euro, a spus Claudiu Paraschiv (foto) pentru wall-street.ro.

“Cred ca am fost singura companie mare de televiziune din Europa care a trecut de la analogic direct la HD”, a explicat managerul.

In prezent, aproximativ 70% dintre programele Pro TV, Acasa TV si Sport.ro sunt disponibile si in format HD.

Compania Pro TV, detinuta de americanii de la CME, controleaza sase posture de televiziune pe piata locala: Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania.

Managementul companiei isi doreste ca toate posturile sa emita in HD, Paraschiv a afirmat ca anul acesta niciun alt canal nu va face acest lucru.

Insa in urmatorii doi, trei ani vor exista versiuni HD pentru Pro Cinema si MTV, a mai spus oficialul CME.

In ceea ce priveste testele facute de Pro TV in privinta tehnologiei 3D, managerul a afirmat ca tehnic compania este pregatita pentru acest lucru, dar ca lansarea de anul trecut a unui astfel de canal a fost amanata din cauza lipsei de continut si a conditiilor economice.

Potrivit acestuia, licenta pentru o emisiune care sa poate fi difuzata in SD (standard definition), HD, dar si in 3D costa cateva zeci de mii de euro.

Pro TV SA, cel mai important jucator pe piata locala de televiziune, a raportat afaceri de 34,3 milioane de dolari in primele trei luni din acest an, in scadere cu 6% fata de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri