Citeste cele mai importante subiecte abordate de blogurile de business.
De doi ani, Guvernul se tot chinuie sa creasca gradul de absorbtie al fondurilor europene, subiectul se discuta non-stop, situatia se analizeaza pe toate partile, dar rezultatele intarzie sa apara, scrie Businessday.ro.

Riscograma.ro ne prezinta trei motive pentru care "managementul privat" reprezinta o diversiune. Numirea unui manager real in fruntea unei companii de stat poate sa reduca substantial furturile si cel mult sa imbunatateasca usor performanta. Insa departe de nivelul la care se poate ajunge prin privatizarea reala, pentru ca exista in continuare constrangeri.

Hymerion aduce in discutie problema scumpirii alimentelor. Ce se poate face in aceasta situatie? Printre solutiile propuse de autorul blogului se numara o politica agricola desteapta care ar putea ieftini local furajele, incurajarea cresterii animalelor de catre populatia rurala sau infiintarea de ferme agricole.

In lipsa unui sistem unic de brevetare la nivel european, obtinerea protejarii patentelor se dovedeste a fi de 15 ori mai scumpa decat in SUA. Traducerile necesare si taxele legale transforma brevetarea intr-un proces complex si costisitor. Pentru a beneficia de potentialul inovativ al pietei interne unice, este necesara simplificarea legislatiei si definirea unui nou cadru de promovare al brevetarii, scrie Andreea Maria Paul.

Exista voci care spun ca antreprenoriatul se invata. Altii spun ca te nasti cu spirit antreprenorial. Razvan Pascu crede ca este o combinatie intre cele 2: trebuie sa iti placa sa fii antreprenor, trebuie sa fii capabil sa ai idei noi in mod constant, sa poti sa te reinventezi mereu.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri