Vintu: S-a incercat preluarea ostila a Realitatea TV. Razboiul cu Basescu nu e nici pe departe castigat

Sorin Ovidiu Vintu a sustinut, in fata completului Tribunalului Bucuresti, ca se afla in arest pentru ca "s-a incercat preluarea ostila a postului Realitatea TV”, iar toata strategia grupului din jurul lui Traian Basescu s-a prabusit dupa vanzare postului, potrivit Mediafax.

Sorin Ovidiu Vintu a spus, in fata instantei, ca se credea ca daca va fi arestat, postul Realitatea va fi preluat de Sebastian Ghita, insa s-a ignorat faptul ca el se afla in negocieri de vanzare a Realitatii Media.

Vintu a precizat ca Ghita nu mai avea bani din luna ianuarie si ca el a adus milioane de euro in trust.

Avocatul Marian Nazat a precizat judecatorilor ca valoarea tranzactiei privind vanzarea postului catre Elan Schwartzenberg a fost de 150 de milioane de euro.

"Toata strategia pusa la cale de grupul din jurul lui Traian Basescu s-a prabusit dupa vanzarea postului. Aceasta este surpriza pe care i-am pregatit-o lui Traian Basescu", a mai spus Vintu.

La iesirea din sala de judecata, Vintu i-a spus unui reporter: "Transmite-i lui Traian Basescu ca razboiul nu e nici pe departe castigat".

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa decida daca Vintu si Cezar vor fi judecati in libertate sau raman in arest preventiv.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, luni, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, pentru santaj.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, inculpatii Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri