In mai multe miscari care sugereaza ca Apple restrictioneaza accesul tertilor la vanzarea de continut pe device-urile proprii, publicatia The Wall Street Journal, magazinul de carti virtuale al Google sau Kobo, retailer de e-book-uri canadian, au fost obligati sa nu mai vanda continut in mod direct din aplicatiile proprii catre consumatori, scrie Wall Street Journal.
Mike Serbins, CEO al Kobo, a spus ca Apple a contactat compania spunandu-le ca nu mai pot opera magazinul de carti digitale direct din aplicatia Kobo. Compania canadiana a modificat aplicatia prin care nu se mai poate achizitiona niciun volum. Clientii care doresc in continuare sa cumpere trebuie sa intre pe site-ul www.kobo.com, un drum mai lung si mai greoi pentru clienti.

Nici presa nu a ramas neafectata. The Wall Street Journal, care oferea cititorilor link-uri catre site din aplicatie pentru a achizitiona abonamente si alte servicii, a oprit acest serviciu, la cererea Apple. Cei ce downlodeaza aplicatia si doresc sa se aboneze vor trebui de acum sa viziteze WSJ.com sau sa sune la serviciul de relatii cu clientii al publicatiei.

„Suntem ingrijorati de faptul ca noile reguli ale Apple vor duce la o experienta mai putin buna pentru cititorii nostri, care nu vor putea sa isi puna la punct conturile direct din aplicatie”, a declarat un purtator de cuvant al jurnalului.

Printre companiile lovite de noile reguli se numara si concurentul direct, Google, careia i-a fost retrasa aplicatia de vanzare carti in format digital Google Books din App Store. Aplicatia Kindle a fost de asemenea modificata, link-ul de cumparaturi directe de pe magazin fiind scos.

In februarie, Apple a impus noi termeni si conditii pentru companiile ce doresc sa vanda continut digital prin device-urile iPhone, iPad si iPod Touch.

Sursa foto: Madexperts.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri